Skip to main content

ΕΚΠΑ: Με μάσκα, πιστοποιητικό εμβολιασμού ή rapid test η επιστροφή των φοιτητών

Η επιστροφή στις αίθουσες θα γίνει με χρήση μάσκας και θα επιτρέπεται σε εμβολιασμένους ή σε άτομα με αρνητικό αποτέλεσμα rapid-test ή PCR test

Η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ, εφόσον επιτραπεί η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία στο επόμενο ακαδημαϊκό έτος, ανακοίνωσε τα παρακάτω μέτρα:

Τα μαθήματα, τα εργαστήρια, οι κλινικές, οι ανασκαφές και η πρακτική άσκηση των φοιτητών θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης. Οι Σχολές και τα Τμήματα, εφόσον αυτό είναι εφικτό, μπορούν να δημιουργήσουν τμήματα με μικρότερο αριθμό συμμετεχόντων.

Σε κάθε υπηρεσία και δομή του ΕΚΠΑ, θα ορίζεται ένας υπεύθυνος ή περισσότεροι, οι οποίοι θα ενημερώνουν και θα προτρέπουν για την εφαρμογή των μέτρων και θα αναφέρουν και εισηγούνται στον επικεφαλής της υπηρεσίας ή δομής, δηλαδή ο πρόεδρος του Τμήματος ή ο Κοσμήτορας όταν πρόκειται για μονοτμηματική Σχολή.

Η πρόσβαση στις αίθουσες διδασκαλίας, στα εργαστήρια, στις κλινικές, στις ανασκαφές και στις γραμματείες θα πραγματοποιείται με χρήση μάσκας και θα επιτρέπεται σε εμβολιασμένους ή σε άτομα με αρνητικό αποτέλεσμα rapid test ή PCR test για τον ιό SARS-CoV-2. Αυτά τα τεστ, θα πραγματοποιούνται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα σε άτομα που δεν έχουν εμβολιασθεί.

Επίσης, η Σύγκλητος αποφάσισε να αιτηθεί προς το υπουργείο Υγείας τη λειτουργία δύο εμβολιαστικών κέντρων στους χώρους του ΕΚΠΑ για τη διευκόλυνση του εμβολιασμού των μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2021.