Skip to main content

Εκπαιδευτικοί από Θεσσαλονίκη: Δεν θα γίνουμε online καταδότες μαθητών (vid)

Εκπαιδευτικοί από τη Γ και την Ε ΕΛΜΕ πραγματοποίησαν σήμερα συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου για την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικού.

«Δεν θα γίνουμε online καταδότες μαθητών» δήλωσαν σήμερα το πρωί εκπαιδευτικοί στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικού.

Η συγκέντρωση έλαβε χώρα στο Άγαλμα Βενιζέλου ενώ καλέστηκε από τη Γ' και Ε' ΕΛΜΕ με την συμμετοχή και μαθητών.



Η Πόπη Σαραιδάρη, μέλος του ΔΣ της Ε' ΕΛΜΕ, είπε σε δηλώσεις της πως «σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα εκπαιδευτικού και παρά την βροχή δεν θα μπορούσαμε να μην πούμε στην κοινωνία πως απαιτούμε μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Δεκαπέντε μαθητές ανα τάξη, μόνιμο προσωπικό καθαριότητας, δωρεάν τεστ. Τα αιτήματα μας είναι κοινά με τους μαθητές που αγωνίζονται», τόνισε αρχικώς  ενώ αναφέρθηκε και στην υπουργό Παιδείας λέγοντας πως «η κ. Κεραμέως δεν διοικεί στρατώνες και εμείς δεν έχουμε τον ρόλο του χωροφύλακα».



«Βασικό αίτημα αιχμής αυτήν την περίοδο», δήλωσε από την πλευρά της η πρόεδρος της Γ' ΕΛΜΕ κ. Γιάννα Λαθήρα, «είναι να φωνάξουμε ότι δεν θα γίνουμε online καταδότες και χωροφύλακες των μαθητών μας. Ενώνουμε την φωνή μας μαζί τους και θεωρούμε άθλια και πρωτοφανές μνημείο αυταρχισμού η απόφαση της υπουργού για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα κατειλημμένα σχολεία και ελέγχεται για την νομιμότητα της».



Η συγκέντρωση έλαβε τέλος λίγο τις 13:00 το μεσημέρι στον ίδιο χώρο.