Skip to main content

Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Ρεβυθούσα από το Ενεργειακό Βήμα ΝΑ Ευρώπης

Αναλύθηκαν θέματα που σχετίζονται με την εγκατάσταση του υγροποιημένου φυσικού αερίου της Ρεβυθούσας καθώς και η τεχνική υποδομή της εγκατάστασης.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Αθήνα την Παρασκευή 8 Απριλίου εκπαιδευτική επίσκεψη, στο πλαίσιο των δράσεων του «Ενεργειακού Βήματος Νοτιοανατολικής Ευρώπης», στο σταθμό Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου του ΔΕΣΦΑ στη Ρεβυθούσα.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, στην εκπαιδευτική επίσκεψη, που συνδιοργανώθηκε από το «Ενεργειακό Βήμα Νοτιοανατολικής Ευρώπης» και το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, αναλύθηκαν θέματα που σχετίζονται με την εγκατάσταση του υγροποιημένου φυσικού αερίου της Ρεβυθούσας καθώς και η τεχνική υποδομή της εγκατάστασης. Μέλη του «Ενεργειακού Βήματος Νοτιοανατολικής Ευρώπης» και φοιτητές του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος ξεναγήθηκαν στην εγκατάσταση από το προσωπικό του ΔΕΣΦΑ και ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας του Σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου.

Η εν λόγω εκπαιδευτική επίσκεψη προγραμματίστηκε από τον Πρόεδρο του ΔΣ της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης και Πρόεδρο του «Ενεργειακού Βήματος Νοτιοανατολικής Ευρώπης», καθηγητή κ. Αθ. Καΐση και τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή ΕΠΑ Θεσσαλονίκης & ΕΠΑ Θεσσαλίας και Γενικό Γραμματέα του «Ενεργειακού Βήματος Νοτιοανατολικής Ευρώπης», κύριο Λ. Μπακούρα σε συνεργασία με τον ΔΕΣΦΑ. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, με συμμετοχή εκπροσώπων του «Ενεργειακού Βήματος Νοτιοανατολικής Ευρώπης», φοιτητών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος και συγκεκριμένα του προγράμματος “MSc in Energy Law, Business, Regulation and Policy”.

Το προσωπικό του ΔΕΣΦΑ παρουσίασε τις τρέχουσες εξελίξεις στον σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου σε επίπεδο υποδομών και έργων αλλά και θέματα που αφορούν την λειτουργία της εγκατάστασης. Από την ενημέρωση εξήχθησαν χρήσιμα συμπεράσματα ενώ παράλληλα αναμένεται εντός του έτους 2017 να ξεκινήσει και η έναρξη λειτουργίας της τρίτης δεξαμενής υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα. Στο τέλος της ενημέρωσης ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ των παρευρισκομένων, όπου αναλύθηκαν τα αποτελέσματα της εκπαιδευτικής ενημέρωσης.