Skip to main content

Εκπαιδευτικοί σκαρφάλωσαν και μπήκαν στο προαύλιο του υπ. Παιδείας

Οι διαμαρτυρόμενοι φώναξαν συνθήματα κατά του υπουργείου, χτύπησαν την πύλη του και ζήτησαν να αποχωρήσουν από το σημείο οι δυνάμεις των ΜΑΤ

Μικρής έκτασης ένταση σημειώθηκε σήμερα έξω από το υπουργείο Παιδείας, όπου εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους σκαρφάλωσαν στην πύλη και κατάφεραν να περάσουν στον προαύλιο χώρο του υπουργείου με αποτέλεσμα να παραταχθούν στην πύλη αστυνομικές δυνάμεις.

Οι διαμαρτυρόμενοι φώναξαν συνθήματα κατά του υπουργείου, χτύπησαν την πύλη του και ζήτησαν να αποχωρήσουν από το σημείο οι δυνάμεις των ΜΑΤ.

Οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν στην πρόταση του υπουργείου Παιδείας για ένα προσωρινό σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών και διεκδικούν μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση και διορισμό όλων των αναπληρωτών.

Είχαν, μάλιστα, απορρίψει την έκκληση του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, να μην πραγματοποιήσουν τη συγκέντρωση και δήλωναν ότι «δεν δέχονται προτροπές-συμβουλές από το υπουργείο σχετικά με αποφάσεις τους».

 

Νέο ραντεβού την Τρίτη στα Προπύλαια

Οι εκπαιδευτικοί, αποχωρώντας από το υπουργείο, ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Τρίτη στις 19:00 στα Προπύλαια, με νέο συλλαλητήριο.

Τα Σωματεία τους θα προχωρήσουν σε συνελεύσεις για να καθορίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους, ενώ κάνουν λόγο για εμπαιγμό από το υπουργείο.