Skip to main content

Εκπρόσωπος Διαρκούς Ιεράς Συνόδου: Πρώτη φορά ακούω ειδική άδεια για βάπτιση

Δεν έχουμε ενημερωθεί ότι μπορεί κανείς να πάρει άδεια να τελέσει ένα μυστήριο έξω από αυτά που προβλέπει η ΚΥΑ, ανέφερε ο Μητροπολίτης Ιλίου

Πρώτη φορά ακούω για ειδική άδεια ώστε να τελεστεί βάπτιση, επισήμανε ο Μητροπολίτης Ιλίου και εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Αθηναγόρας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, σχολιάζοντας το γεγονός ότι ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, έγινε νονός σε βάπτιση στην Αττική, που βρίσκεται σε σκληρό lockdown, και τις αντιδράσεις που έχουν προκλήθεί. Η συγκεκριμένη βάπτιση τελέστηκε στον Άγιο Διονύσιο Αρεοπαγίτη και ο υπουργός ανήρτησε έγγραφο στο οποίο αναγραφόταν ότι είχε λάβει ειδική άδεια.

Ερωτηθείς ο Σεβασμιώτατος αν επιτρέπεται η βάπτιση στις Εκκλησίες αυτή τη χρονική περίοδο, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «η ΚΥΑ που έχω στα χέρια μου αναφέρει ότι επιτρέπονται μόνο οι γάμοι και με πολύ περιορισμένο αριθμό ατόμων (9) που συμπεριλαμβάνει τον ιερέα και το προσωπικό».

Κληθείς να σχολιάζει αν υπάρχει ειδική άδεια για βάπτιση, ο Μητροπολίτης τόνισε ότι «αυτό δεν το γνωρίζω αλλά η Εκκλησία εφαρμόζει αυτά που λέει η ΚΥΑ».

«Εγώ πρώτη φορά ακούω για ειδική άδεια, διότι ούτε στην ΚΥΑ υπάρχει κάτι τέτοιο, αλλά ούτε έχουμε ενημερωθεί ότι μπορεί κανείς να πάρει άδεια να τελέσει κανείς ένα μυστήριο έξω από αυτά που προβλέπει η ΚΥΑ», συμπλήρωσε.

Κλείνοντας υπογράμμισε ότι «μόνο όπου δεν υπάρχει περιοχή που είναι σε βαθύ κόκκινο μπορεί να γίνεται το μυστήριο, με 9 άτομα».