Τρίτη 3 Αυγούστου 2021
x

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΔΙΣ: Ο ΤΣΙΟΔΡΑΣ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ

Ο εκπρόσωπος της Συνόδου τόνισε πως οι αρχιερείς ζήτησαν τη βοήθεια του Σωτήρη Τσιόδρα για τη συγγραφή του φυλλαδίου για τον εμβολιασμό.

Τη συνδρομή του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα ζήτησαν οι αρχιερείς για τη συγγραφή του φυλλαδίου για τον κορωνοϊό, που περιλαμβάνει 12 ερωτήσεις και απαντήσεις για τον εμβολιασμό, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Συνόδου Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα.

Διαβάστε σχετικά Ιερά Σύνοδος προς πιστούς: Ναι στον εμβολιασμό - Να ακούτε την επιστήμη

Όπως είπε ο Μητροπολίτης ο κ. Τσιόδρας «με καλή διάθεση και απλή γλώσσα χωρίς πολλές επιστημονικές ορολογίες απάντησε σε όλες».

Σημείωσε πως και στους κόλπους της εκκλησίας υπάρχουν διάφορα σενάρια, «με πολλούς να θέτουν ερωτήματα για τσιπάκια, barcode, το 666, το αν κάποιοι σχεδιάζουν να ελέγξουν τον άνθρωπο: οι χριστιανοί δεν πρέπει να ανησυχούν καθώς από τη στιγμή που βαφτίστηκαν και πήραν το χρίσμα κανένα τσιπάκι δεν μπορεί να τους ελέγξει».

Υπογράμμισε πως την Κυριακή θα διαβαστεί στους ναούς η εγκύκλιος της Συνόδου υπέρ του εμβολιασμού, όπου θα επισημαίνεται ότι η επιστήμη και τα φάρμακα είναι ένα δώρο του Θεού προς τον άνθρωπο. Μάλιστα, σημείωσε πως μεγάλοι άγιοι της Εκκλησίας ήταν και ιατροί.

Τόνισε πως στις εκκλησίες τηρούνται όλα τα μέτρα του ΕΟΔΥ με μάσκες, αποστάσεις και τεστ για ιερείς και ψάλτες. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι μεγάλος αριθμός ιερέων και αρχιερέων έχουν εμβολιαστεί, ενώ σημείωσε πως πολλοί ιερείς που ήταν αρνητές και εν τέλει νόσησαν, έχουν μετατραπεί σε κήρυκες υπέρ του εμβολιασμού
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ