Skip to main content

Εκπρόσωπος ΓΕΕΘΑ: Παρακολουθούμε συνέχεια τις κινήσεις της Τουρκίας

Ο αντιπλοίαρχος Βασίλειος Μπελετσιώτης επεσήμανε ότι δεν υπήρξε περίπλους τουρκικών σκαφών γύρω από τα Ίμια ενώ δεν διαπιστώθηκε πτήση ελικοπτέρου

Για πλήρη ετοιμότητα των ελληνικών δυνάμεων έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, αντιπλοίαρχος Βασίλειος Μπελετσιώτης, αναφορικά με τις σημερινές προκλήσεις της Τουρκίας στα Ίμια.

Παράλληλα, ο κ. Μπελετσιώτης μιλώντας στον «ANT1» επεσήμανε ότι δεν υπήρξε περίπλους τουρκικών σκαφών γύρω από τη νησίδα ενώ παράλληλα δεν διαπιστώθηκε πτήση ελικοπτέρου γύρω από την περιοχή.

«Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις συντηρούν ένα συνεκτικό σύστημα επιτήρησης των ανατολικών συνόρων της χώρας και έχουν ένα σύστημα συνεχούς παρακολούθησης των κινήσεων της γείτονος. Συνεπώς, ήμασταν έτοιμοι, ήμασταν εκεί, υπήρξε πλήρης υποτύπωση της κίνησης της πυραυλακάτου και των δύο ταχυπλόων σκαφών που την συνόδευαν, τον χρόνο εξόδου των πλοίων αυτών από την Αλικαρνασσό μέχρι την είσοδο στα ελληνικά χωρικά ύδατα, στην περιοχή του συγκροτήματος των νήσων των Ιμίων.

Αναλύθηκαν αυτομάτως οι προβλεπόμενες και τυποποιημένες ενέργειες ειδοποίησης των σκαφών να εξέλθουν των ελληνικών χωρικών υδάτων και αυτά μετά από λίγο κινήθηκαν ανατολικά, προς τον λιμένα της Αλικαρνασσού. Θέλω να επισημάνω ότι δεν υπήρξε περίπλους του συγκροτήματος των νησίδων των Ιμίων από τα τουρκικά σκάφη, ενώ δεν διαπιστώθηκε πτήση ελικοπτέρου όσο βρίσκονταν στην περιοχή των Ιμίων», κατέληξε ο κ. Μπελετσιώτης.