Skip to main content

Εκπρόσωπος τουρκικής προεδρίας: Δεν αποκλείεται συνάντηση Ερντογάν - Μητσοτάκη στην Πράγα

Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο συνάντησης Ερντογάν - Μητσοτάκη στην Πράγα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν δεν αποκλείει το ενδεχόμενο συνάντησης Ερντογάν - Μητσοτάκη στην Πράγα.

Μετά από αρκετό καιρό έντασης στα ελληνοτουρκικά, καθώς ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε πει επανειλημμένα ότι δεν πρόκειται να συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Καλίν είπε απόψε, σε συνέντευξή του στο NTV, ότι το ενδεχόμενο μιας τέτοιας συνάντησης θα κριθεί από τα βήματα της ελληνικής πλευράς.

«Ο πρόεδρος μας δεν αποκλείει κανέναν. Αν γίνει ένα βήμα ο πρόεδρος μας κάνει δύο βήματα. Έρχονται διάφορα μηνύματα. Τα εξετάζουμε. Δεν μπορώ να πω από τώρα αν θα γίνει η συνάντηση η όχι. Εξαρτάται από τα βήματα που θα γίνουν ως τότε. Εξαρτάται από τα βήματα της ελληνικής πλευράς. Προς το παρόν δεν υπάρχουν προγραμματισμένες συναντήσεις με τον Μητσοτάκη», είπε ο Καλίν.

Επίσης, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας είπε ότι έχουν ήδη γίνει κάποιες κινήσεις από την ελληνική πλευρά, αλλά δεν εξήγησε περαιτέρω.