Skip to main content

Έκπτωση στις εξαιρέσεις για το τέλος ακινήτων

Κανονικά θα πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων, οι άνεργοι που λαμβάνουν επίδομα, όπως επίσης και οι μακροχρόνια άνεργοι που έχουν στην κατοχή τους σπίτι 70-90 τμ σε περιοχή με «μεσαίες» τιμές.

Κανονικά θα πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, οι άνεργοι που λαμβάνουν επίδομα, όπως επίσης και οι μακροχρόνια άνεργοι που έχουν στην κατοχή τους σπίτι 70-90 τμ σε περιοχή με «μεσαίες» τιμές.

Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, απαλλάσσονται πλήρως από την καταβολή του τέλους οι μακροχρόνια άνεργοι και όσοι πήραν επίδομα ανεργίας τουλάχιστον τους έξι μήνες του έτους, εφόσον το ετήσιο εισόδημά τους την προηγούμενη χρονιά, ήταν χαμηλότερο από 12.000 ευρώ. Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις, το όριο αυξάνεται κατά 4.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο.

Παράλληλα, μειωμένο τέλος (0,5%) θα πληρώσουν οι πολύτεκνοι και ανάπηροι για ιδιοκατοικούμενη κατοικία και με την προϋπόθεση ότι το οικογενειακό τους εισόδημα την περασμένη χρονιά δεν ξεπερνά τα 30.000 ευρώ.

Όσοι μακροχρόνια άνεργοι, πολύτεκνοι και ανάπηροι έχουν κατοικία αντικειμενικής αξίας άνω των 150.000 ευρώ, επιβαρύνονται με τέλος από 3 έως 20 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Το όριο αυτό αυξάνεται κατά 10.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο. 

Διαβάστε αναλυτικά τις ρυθμίσεις εδώ