Skip to main content

Εκρηκτικά και υλικά βομβών ξεφορτώθηκαν άγνωστοι στη Βουλιαγμένη

Οι υπόνοιες επικεντρώνονται σε μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων που θορυβήθηκαν από την αποκάλυψη της γιάφκας στο Χαλάνδρι και έσπευσαν να απομακρύνουν τα υλικά τους.
Σε μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων, που σύμφωνα με εκτιμήσεις,  έχουν θορυβηθεί από την αποκάλυψη της γιάφκας του Χαλανδρίου και από την εντεινόμενη δράση της Αντιτρομοκρατικής, πέφτουν όλες οι υπόνοιες για τα υλικά που βρέθηκαν αργά το απόγευμα της Κυριακής, μέσα στη θάλασσα, στην περιοχή της Βουλιαγμένης.

Πρόκειται για έξι χειροβομβίδες, τέσσερις πυροσωλήνες, πέντε πυροκροτητές, έναν όλμος και 50 φυσίγγια, που εξετάζονται στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας.

Το φορτίο εντοπίστηκε από τηλεφώνημα αγνώστου το βράδυ του Σαββάτου, στην αστυνομία που κατήγγειλε ότι είδε ένα άτομο να πετάει ένα δέμα στη θάλασσα, στον όρμο της Βουλιαγμένης, γεγονός που του φάνηκε ύποπτο.
Δυνάμεις του λιμενικού και της Αντιτρομοκρατικής ερεύνησαν το μεσημέρι της Κυριακής την περιοχή και στη διάρκεια της επιχείρησης, που διήρκεσε περίπου 2,5 ώρες, ανασύρθηκαν.

Μία εκ των χειροβομβίδων που κρίθηκε επικίνδυνη απενεργοποιήθηκε επί τόπου με ελεγχόμενη έκρηξη. Ολόκληρος ο οπλισμός μεταφέρθηκε στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας για να εξεταστεί.

Συνεχίζονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για τον εντοπισμό και άλλων μελών της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», καθώς και προσώπων που αποτελούν συνδετικούς κρίκους μεταξύ των τρομοκρατικών οργανώσεων. Οι τέσσερις που συνελήφθησαν την Πέμπτη από τις γιάφκες στο Χαλάνδρι και το Γαλάτσι κρατούνται και θα απολογηθούν την Τρίτη.