Skip to main content

Έκρηξη βόμβας στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης

Εξερράγη βόμβα στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης. Το κτίριο έχει εκκενωθεί και στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις της Αστυνομίας.
Εξερράγη βόμβα πριν από λίγο στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μηχανισμός ήταν τοποθετημένος μέσα στις αντρικές τουαλέτες του μεγάρου. Το κτίριο είχε εκκενωθεί και γι΄ αυτό δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός αλλά μόνο υλικές ζημιές. Ωστόσο, ένας άντρας τραυματίστηκε ελαφρά στην προσπάθεια που γινόταν για να εκκενωθεί το κτήριο των Δικαστηρίων της Θεσσαλονίκης και διακομίστηκε στο ιατρείο του ΙΚΑ «Πύλη Αξιού», που βρίσκεται πολύ κοντά στο μέγαρο.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και περιοίκους, ακούστηκε ένας ισχυρός θόρυβος και άρχισε να βγαίνει καπνός από το πίσω μέρος του κτιρίου.

Για την έκρηξη είχαν προηγηθεί δυο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα. Στη 1 παρά δέκα έγινε το πρώτο προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και όπως και στην περίπτωση του Κορυδαλλού λίγα λεπτά αργότερα οι άγνωστοι τηλεφώνησαν στον τηλεοπτικό σταθμό Alter. Και στα δυο ο άγνωστος έλεγε ότι δεν πρόκειται για φάρσα και προειδοποιούσε να εκκενωθεί ο χώρος.

Αστυνομικοί εκκένωσαν άμεσα το μέγαρο, ενώ από την ισχυρή έκρηξη προκλήθηκε πανικός. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή, στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα και οχήματα της πυροσβεστικής και διακόπηκε η κυκλοφορία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Πυροτεχνουργοί, εξάλλου, πραγματοποίησαν έρευνες, καθώς υπήρχαν φόβοι για την τοποθέτηση και δεύτερης βόμβας.

Στο δικαστικό μέγαρο μετέβη και ο υπουργός Διακαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, ο οποίος ενημερώθηκε για το συμβάν από τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ και από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, Μανόλη Λαμτζίδη.

Καταδικάζει τις βομβιστικές επιθέσεις ο Πεταλωτής

«Ενέργειες όπως η χθεσινή και η σημερινή είναι εγκληματικές και δεν χωρούν στα πλαίσια του δημοκρατικού μας πολιτεύματος», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, αναφερόμενος στις δύο τελευταίες βομβιστικές επιθέσεις.

Τόνισε μάλιστα ότι «οποιαδήποτε ψευδαίσθηση ιδεολογικού μανδύα είχε μέχρι τώρα, δεν υπάρχει πια» και σημείωσε ότι η ελληνική κοινωνία και η ελληνική Πολιτεία καταδικάζουν αυτές τις ενέργειες.

Υπογράμμισε ακόμη ότι «η ελληνική πολιτεία δείχνει, ευτυχώς, ότι βρίσκει ξανά τον βηματισμό της», υπενθυμίζοντας ότι «πριν από λίγο χρονικό διάστημα συνελήφθησαν και τα μέλη μιας μεγάλης τρομοκρατικής οργάνωσης, μιας κεντρικής τρομοκρατικής οργάνωσης».

Εκτίμησε δε ότι «όλα αυτά που γίνονται είναι περιφερειακά» και πρόσθεσε ότι «η Ελληνική Αστυνομία δείχνει πλέον την επιχειρησιακή της ετοιμότητα με την καθοδήγηση της πολιτικής της ηγεσίας έτσι ώστε να μπορέσει να φέρει σε πέρας όλες αυτές τις εγκληματικές ενέργειες οι οποίες βάλλουν κατά της κοινωνικής ειρήνης και δυστυχώς πολλές φόρες κατά της ζωής των ίδιων των πολιτών».

ΝΔ: Δεν είναι εύκολη υπόθεση η εξάρθρωση της τρομοκρατίας

«Η εξάρθρωση της τρομοκρατίας δεν είναι εύκολη υπόθεση» υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο Υπεύθυνος Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, για τη βομβιστική επίθεση στη Θεσσαλονίκη.

Ο Νίκος Δένδιας σηεμίωσε ότι «δυστυχώς οι βομβιστικές επιθέσεις είναι πλέον αλλεπάλληλες, μετά και την έκρηξη στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης. Όπως επισημάναμε για τη βομβιστική επίθεση στον Κορυδαλλό, αποδεικνύεται ότι η εξάρθρωση της τρομοκρατίας δεν είναι εύκολη υπόθεση, ούτε αρκούν μεμονωμένες επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας».