Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019
x

ΕΚΡΗΞΗ ΜΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

Το συμβάν πραγματοποιήθηκε κοντά στο νέο μουσείο στην περιοχή των Πυραμίδων.Oι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 16 τραυματίες.

Έκρηξη σε τουριστικό λεωφορείο κοντά στο νέο μουσείο στην περιοχή των Πυραμίδων της Αιγύπτου σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα σύμφωνα με δύο πηγές ασφάλειας που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την έκρηξη, σύμφωνα με πληροφορίες του Associated Press, στην πλειονότητα τους ξένοι τουρίστες -συμπεριλαμβανομένων και Νοτιοαφρικανών. Τοπικά δίκτυα κάνουν λόγο για αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.

Η επίθεση έρχεται τη στιγμή που ο τουρισμός της χώρας δείχνει σημάδια ανάκαμψης μετά από χρόνια, λόγω των πολιτικών αναταραχών που ακολούθησαν την εξέγερση του 2011 ενάντια στον Χόσνι Μουμπάρακ. 

Είναι η δεύτερη φορά που τουρίστες βρίσκονται στο στόχαστρο επίθεσης κοντά στην περιοχή των Πυραμίδων τους τελευταίους έξι μήνες. Τον Δεκέμβριο, τρεις Βιετναμέζοι τουρίστες και ένας Αιγύπτιος ξεναγός είχαν χάσει τη ζωή τους, ενώ τουλάχιστον άλλοι 10 άνθρωποι είχαν τραυματιστεί, από έκρηξη που είχε σημειωθεί στο λεωφορείο που επέβαιναν.

Το μουσείο Grand Egyptian Museum βρίσκεται υπό κατασκευή και αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό το 2020.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ