Skip to main content

Έκρυθμη η κατάσταση στην Ονδούρα

Στην πρεσβεία της Βραζιλίας στη Τεγκουσιγάλπα βρίσκεται ο ανατραπείς πρόεδρος.
Δύο νεκροί είναι μέχρι στιγμής ο απολογισμός από τα επεισόδια που ξέσπασαν μετά τη διαφυγή στην Ονδούρα του ανατραπέντα προέδρου της Βραζιλίας Μανουέλ Σελάγια, ο οποίος από τη Δευτέρα βρίσκεται πολιορκημένος στο κτίριο της πρεσβείας της Βραζιλίας στην πρωτεύουσα της Ονδούρας Τεγκουσιγάλπα.

Οι αρχές έχουν διακόψει την παροχή ρεύματος και νερού στις εγκαταστάσεις της πρεσβείας, επιτρέποντας μόνο την παράδοση τροφής. Οι συγκρούσεις υποστηρικτών του ανατραπέντα προέδρου με τις ισχυρές δυνάμεις που έχουν περικυκλώσει την πρεσβεία δεν έχουν εμποδιστεί από την απαγόρευση κυκλοφορίας που έχει επιβάλει η κυβέρνηση Μισελέτι.

Το ίδιο ισχύει και για τις βραδινές λεηλασίες σε καταστήματα στους δρόμους της πρωτεύουσας. Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Λούλα ντα Σίλβα, απεύθυνε έκκληση στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών να αποκατασταθεί ο Σελάγια και να γίνει σεβαστό το απαραβίαστο της διπλωματικής αποστολής της Βραζιλίας στην Τεγκουσιγάλπα, τονίζοντας πως ο Σελάγια «δεν πρόκειται ποτέ να επιστρέψει στην προεδρία της χώρας».