Skip to main content

Εκστρατεία κατά των LGBT της Αιγύπτου καταγγέλει η Διεθνής Αμνηστία

Συνολικά τριάντα δύο άνδρες και μία γυναίκα έχουν συλληφθεί από την ώρα που η σημαία των ΛΟΑΤ κυμάτισε στον αέρα κατά τη διάρκεια συναυλίας.

Τουλάχιστον 22 άτομα συνέλαβαν τις τελευταίες τέσσερις ημέρες οι αιγυπτιακές αρχές στο πλαίσιο εκστρατείας κατά των ΛΟΑΤ (LGBT), σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία.

Συνολικά τριάντα δύο άνδρες και μία γυναίκα έχουν συλληφθεί από την ώρα που η σημαία των ΛΟΑΤ με το ουράνιο τόξο κυμάτισε στον αέρα κατά τη διάρκεια ποπ συναυλίας λιβανέζικης μπάντας στο Κάιρο τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με ακτιβιστές.

Η εικόνα της σημαίας η οποία κυκλοφόρησε ευρέως προκάλεσε δημόσια κατακραυγή και παρότρυνε τον εισαγγελέα Ναμπίλ Σαντέκ να διατάξει έρευνα σε σχέση «με το περιστατικό που ενθάρρυνε την ομοφυλοφιλία».



Η ανύψωση σημαίας των ΛΟΑΤ στη συναυλία της λιβανέζικης μπάντας Mashrou 'Leila - της οποίας ο τραγουδιστής είναι ανοιχτά ομοφυλόφιλος - στις 22 Σεπτεμβρίου, ήταν μια σπάνια εκδήλωση δημόσιας υποστήριξης προς την κοινότητα των ομοφυλοφίλων στη συντηρητική μουσουλμανική χώρα.

Μπορεί η ομοφυλοφιλία να μην απαγορεύεται βάσει του αιγυπτιακού νόμου όμως οι αρχές συλλαμβάνουν συστηματικά τους ανθρώπους που θεωρούνται «ύποπτοι για συμμετοχή σε ομοφυλοφιλικές πράξεις». Κατηγορούνται για «αλαζονεία», «ανηθικότητα» ή «βλασφημία».