Skip to main content

Επιτελείο Μπάιντεν: Έτοιμες οι νομικές ομάδες για την προσφυγή του Τραμπ

Οι υπεύθυνοι της εκστρατείας του Δημοκρατικού υποψηφίου δήλωσαν πως οι νομικές δυνάμεις είναι σε ετοιμότητα σε περίπτωση που προσφύγει ο Τραμπ.

Η εκστρατεία του υποψηφίου των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε ότι διαθέτει νομικές ομάδες που βρίσκονται σε ετοιμότητα, εφόσον ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο για τις επιστολικές ψήφους.

Διαβάστε σχετικά: Βόμβα Τραμπ: Είμαστε νικητές - Να σταματήσει η καταμέτρηση των ψήφων

«Εάν ο πρόεδρος κάνει πράξη την απειλή του να προσφύγει στο δικαστήριο για να αποτρέψει τη σωστή καταμέτρηση των ψήφων, έχουμε νομικές ομάδες που είναι έτοιμες να αντισταθούν σε αυτήν την προσπάθεια», δήλωσε η διευθύντρια της εκστρατείας του Μπάιντεν, Τζεν Ο’Μαλέι Ντίλον, σύμφωνα με το kathimerini.gr.

Στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση μετά το κλείσιμο της κάλπης, ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε αισιόδοξος και ανέφερε πως «βρισκόμαστε σε τροχιά νίκης», με τον Ντόναλντ Τραμπ από την πλευρά του να δηλώνει πως «ειλικρινά, κερδίσαμε» και να εξαπολύει κατηγορίες περί «απάτης», προαναγγέλλοντας προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο για τις επιστολικές ψήφους.

To Twitter έβαλε επισήμανση στην ανάρτηση Τραμπ περί προσπάθειας κλοπής στις εκλογές. «Ένα μέρος ή το σύνολο του περιεχομένου που κοινοποιείται σε αυτό το Tweet είναι αμφισβητούμενο και μπορεί να είναι παραπλανητικό σε εκλογές ή άλλη πολιτική διαδικασία» ανέφερε η πλατφόρμα στην επισήμανσή της για το μήνυμα του κ. Τραμπ.