Skip to main content

Εκστρατεία για τον καρκίνο του μαστού: Στα ροζ το Ρολόι της Νεάπολης

Την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, στις 8 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί φωταγώγηση στο Ρολόι της Νεάπολης, σε μια εκδήλωση στην πλατεία Ειρήνης.

Αφιερωμένος στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού είναι ο μήνας Οκτώβριος, και ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, πιστός στην παράδοση που έχει δημιουργήσει στις δράσεις προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης, και επιδεικνύοντας για ακόμη μια φορά την ευαισθητοποίησή του σε θέματα πρόληψης και προστασίας της υγείας, συμμετέχει με μια σειρά εκδηλώσεων μέσα στον μήνα Οκτώβριο, σε μια προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας.

Στο πλαίσιο αυτό, μαζί με την Κοινωφελή Επιχείρηση Υπηρεσιών (ΚΕΥΝΣ) προχωρούν σε μία συμβολική κίνηση, σε συνεργασία με την  ΑΕΛΙΑ (Αγάπη, Ελπίδα, Λύσεις για Ίαση και Αποκατάσταση) -μία ιδιωτική πρωτοβουλία που στηρίζει γυναίκες που ασθενούν από τη νόσο.

Σκοπός της κίνησης αυτής είναι αφενός η ευαισθητοποίηση σε σχέση με την πρόληψη και αφετέρου η στήριξη σε ασθενείς που μάχονται με τη νόσο.

Με σκοπό τη μετάδοση του μηνύματος ότι «ο καρκίνος νικιέται με την πρόληψη»  την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, στις 8 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί φωταγώγηση στο Ρολόι της Νεάπολης, σε μια ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ειρήνης (Ελευθερίου Βενιζέλου και Ανδρέα Παπανδρέου), και η οποία φιλοδοξεί να εμφυσήσει μηνύματα ελπίδας, συμπαράστασης και στήριξης στις γυναίκες που νοσούν  από τον καρκίνο του μαστού.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ο καρκίνος του μαστού παρουσιάζει αυξημένα ποσοστά προσβολής στις γυναίκες (24,2%),  αλλά και αύξηση στα ποσοστά θανάτου από αυτήν (15%). Έτσι, σε όλους τους τόνους και σε όλο τον κόσμο το μήνυμα της Πρόληψης είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.
Οι εκδηλώσεις για την πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού συνεχίζονται στα Πεύκα στις 15 Οκτωβρίου και στη Νεάπολη στις 22 Οκτωβρίου, με ενημερωτικές ομιλίες επιστημόνων και συλλόγων που δραστηριοποιούνται  στον τομέα της πρόληψης.