Skip to main content

Εκσυγχρονισμός του Λιμενικού Σώματος

Αλλαγές στο Λιμενικό Σώμα ειδικά για την αντιμετώπιση της αθρόας λαθρομετανάστευσης στα νησιά του Αιγαίου αποφάσισε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Τον εκσυγχρονισμό του Λιμενικού Σώματος, ειδικά για τον τομέα αντιμετώπισης της αθρόας λαθρομετανάστευσης στα νησιά του Αιγαίου, αλλά και την ενίσχυση, σε προσωπικό και μέσα, των Λιμεναρχείων Λέσβου, Σάμου, Λέρου και Πάτμου, αποφάσισε σήμερα μετά την ευρεία σύσκεψη στο αρχηγείο της Ακτοφυλακής, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, εκφράζοντας παράλληλα προβληματισμό για τις καθημερινές «αποβάσεις» μεταναστών στα ελληνικά νησιά.

Ειδικότερα, συζητώντας με τους δημοσιογράφους, ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι λόγω της σοβαρότητας του προβλήματος της λαθρομεταναστευσης θα δημιουργηθεί Διακλαδικό Οργανο Στρατηγικής για την αντιμετώπιση, τόσο της εισόδου όσο και της εξόδου από τα λιμάνια Πάτρας - Ηγουμενίτσας. Διευκρίνισε, δε, ότι στο Όργανο θα μετέχουν ο γγ του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και οι αρχηγοί ΕΛ.ΑΣ και Λιμενικού.

Επίσης, θα αναβαθμιστεί, με τη δημιουργία Υπηρεσίας Πληροφοριών, η Διεύθυνση Ασφαλείας του Λ.Σ., ενώ οι ενισχύσεις με προσωπικό των τεσσάρων ακρητικών νησιών θα γίνει με εσωτερικές μετακινήσεις από τα λιμεναρχεία Βόλου, Φθιώτιδας, Θεσσαλονίκης και Αλεξανδρούπολης.

Τέλος, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επεσήμανε την «τραγική κατάσταση» που επικρατεί τόσο στα πλωτά όσο και στα εναέρια μέσα του Λιμενικού.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ