Σάββατο 17 Απριλίου 2021
x

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑ ΜΕ ΚΙΚΙΛΙΑ ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και ο υπουργός Υγείας αναμένεται να παρουσιάσουν νέα μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας.

Νέα μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ώστε να αναχαιτιστεί το κύμα της πανδημίας που καλπάζει στη χώρα.

Ο κ. Χαρδαλιάς θα συμμετάσχει εκτάκτως στην καθιερωμένη ενημερώση στο υπουργείο Υγείας που πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη από τον υπουργό Βασίλη Κικίλια.

Τα κρούσματα κορωνοϊού, που ξεπερνούν τα 2.000 καθημερινά τις τελευταίες ημέρες, η βρετανική μετάλλαξη που είναι ιδιαίτερα μεταδοτική και η τεράστια πίεση στο ΕΣΥ, ειδικά στην περιοχή της πρωτεύουσας, δεν αφήνουν ιδιαίτερα περιθώρια.

Από χθες έχει σημάνει συναγερμός, με τους λοιμωξιολόγους να συνεδριάζουν εκτάκτως χθες και σήμερα προκειμένου να εισηγηθούν νέα μέτρα.

Οι ανακοινώσεις με τα μέτρα που αποφασίστηκαν -μια πιο σκληρή εκδοχή του lockdown- θα πραγματοποιηθούν στις 6 το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, θα γίνουν πιο αυστηροί οι έλεγχοι, ενώ θα υπάρξουν αλλαγές και στα SMS με τους κωδικούς 2 και 6. 

Ο κωδικός 2 αφορά στη μετακίνηση προς καταστήματα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνους κ.λπ. και ο κωδικός 6 για τη σωματική άσκηση.

Για τον κωδικό 2 θα υπάρξει ενδεχομένως κάποιος χιλιομετρικός περιορισμός, για να μην πηγαίνει κάποιος, π.χ., από το Παγκράτι στη Γλυφάδα για σούπερ μάρκετ, ενώ σε ό,τι αφορά στον κωδικό 6 δεν θα αφορά μετακινήσεις με αυτοκίνητο, δηλαδή δεν θα μπορεί κάποιος που θέλει να αθληθεί να πηγαίνει, για παράδειγμα, από τη Νέα Σμύρνη στην Κηφισιά.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ