Skip to main content

Έκτακτη χρηματοδότηση 800.000 ευρώ για τον δήμο Ωραιοκάστρου

Ο δήμος Ωραιοκάστρου ήταν μεταξύ των πρώτων 199 δήμων πανελλαδικά που πέτυχαν έκτακτη χρηματοδότηση για μείωση εσόδων λόγω πανδημίας.

Έκτακτη χρηματοδότηση ύψους περίπου 800.000 ευρώ πέτυχε ο δήμος Ωραιοκάστρου από το υπουργείο Εσωτερικών εν μέσω των πρωτόγνωρων και δύσκολων συνθηκών που δημιουργήθηκαν από την πανδημία Covid-19.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, με συντονισμένες ενέργειες του αντιδημάρχου Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του δήμου Ωραιοκάστρου, Δημήτρη Καρασαββίδη, και των στελεχών του Λογιστηρίου και του Τμήματος Εσόδων κινήθηκαν έγκαιρα οι απαραίτητες διαδικασίες και ο Δήμος Ωραιοκάστρου χρηματοδοτήθηκε με περίπου 800.000 ευρώ.

Το παραπάνω ποσό αναλύεται ως εξής:

α) Ποσό 528.000 ευρώ που χορηγήθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών λόγω της μείωσης των εσόδων εξαιτίας του Covid-19. Ο Δήμος Ωραιοκάστρου ήταν μεταξύ των πρώτων 199 Δήμων πανελλαδικά που πέτυχαν αυτή την έκτακτη χρηματοδότηση.

β) Ποσό των 270.000 ευρώ που χορηγήθηκε για εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων. Και σε αυτή την περίπτωση ο Δήμος Ωραιοκάστρου ήταν στην πρώτη ομάδα των Δήμων της χώρας που χρηματοδοτήθηκαν.

«Αποδεικνύουμε για ακόμη μία φορά ότι διατηρούμε γρήγορα αντανακλαστικά. Παρά τις έκτακτες συνθήκες που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε, κινηθήκαμε συντονισμένα και πετύχαμε την εισροή ζεστού χρήματος στα ταμεία του Δήμου μας το οποίο και θα αξιοποιήσουμε προς όφελος των δημοτών μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, Δημήτρης Καρασαββίδης.