Skip to main content

Έκτακτη αιμοδοσία αλληλεγγύης στον δήμο Νεάπολης-Συκεών

Η έκτακτη αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020 σε συνεργασία με τα νοσοκομεία της πόλης σε τρία διαφορετικά σημεία του δήμου.

Με σύνθημα «Προσταττευόμασδτε, αλλά και βοηθάμε!» ο δήμος Νεάπολης-Συκεών προχωρά στη διοργάνωση έκτακτης εθελοντικής αιμοδοσίας, κλιμακώνοντας σταθερά τις παρεμβάσεις και τις δράσεις του για την ενίσχυση του κοινού αγώνα απέναντι στην εξάπλωση του ιού του κορωνοϊού, αλλά και την κάλυψη των μεγάλων αναγκών σε αίμα μετά τη δραματική έκκληση των νοσοκομείων εξαιτίας της έλλειψης που καταγράφεται.

«Οι μέρες που περνάμε είναι κρίσιμες εξαιτίας της εξάπλωσης του νέου ιού του κορωνοϊού και όλοι μας οφείλουμε να σταθούμε αλληλέγγυοι προς τους συνανθρώπους μας που δίνουν τη δική τους μάχη μακριά από τους προβολείς της δημοσιότητας. Μπορεί η επικαιρότητα να επισκιάζεται από την κρίση του κορωνοϊού, οι ανάγκες, όμως, σε αίμα είναι μεγάλες και σε άλλα μέτωπα της καθημερινότητάς μας. Με αυστηρά μέτρα προστασίας της υγείας των εθελοντών, απευθύνουμε έκκληση ώστε να προσφέρουμε λίγο από το αίμα μας που τόσο ανάγκη το έχουν κάποιοι συνάνθρωποί μας. Το μήνυμα που εκπέμψαμε όλοι μαζί στην τελευταία αιμοδοσία του Φεβρουαρίου, με πρώτους τους νέους, μπορούμε να το επαναλάβουμε και σ’ αυτή την έκτακτη κρίσιμη αιμοδοσία», είναι το μήνυμα που στέλνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.   

Η έκτακτη αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020 σε συνεργασία με τα νοσοκομεία της πόλης σε τρία διαφορετικά σημεία του δήμου, με τη λήψη όλων των επιβεβλημένων μέτρων ασφαλείας και προστασίας των εθελοντών.

Συγκεκριμένα, τα συνεργεία της αιμοδοσίας θα περιμένουν τους εθελοντές από τις 8.30 π.μ. έως τις 2 μ.μ.:
Στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (στρ. Στ. Σαράφη 1, Συκιές) στην αίθουσα εκδηλώσεων, δίπλα από το ΚΑΠΗ Συκεών,
Στο δημοτικό κατάστημα Πεύκων (Ειρήνης 19, Πεύκα), στον χώρο του ΚΑΠΗ, και  
Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης (πλατεία Ειρήνης, Ρολόι).
Για να αποφευχθεί ο συνωστισμός καλούνται οι εθελοντές αιμοδότες να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή προκειμένου να οριστεί η ώρα προσέλευσης για κάθε αιμοδότη και αιμοδότριας στο τηλέφωνο 2313.313116.