Skip to main content

Έκτακτη αιμοδοσία στη Θέρμη - 'Εκκληση από τον δήμο

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου από τις 9:30 έως 13:00, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης.

Έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου ο δήμος Θέρμης.

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου από τις 9:30 έως 13:00, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης.

«Κάθε μέρα συμπολίτες μας, άνθρωποι με χρόνιες παθήσεις, θύματα τροχαίων ατυχημάτων χρειάζονται αίμα. Κάθε μέρα στα νοσοκομεία αναβάλλονται εγχειρήσεις και θεραπείες.

Συγγενείς και φίλοι των ασθενών αναζητούν τις μονάδες αίματος που χρειάζονται προκειμένου να προχωρήσει η θεραπεία των δικών τους ανθρώπων.

Η κάλυψη των αναγκών από συγγενείς και φίλους όταν έρχεται η κρίσιμη ώρα, δημιουργεί σημαντικά προβλήματα τόσο στους αιμοδότες όσο και στην αιμοδοσία.

Ένα μεγάλο ποσοστό των αναγκών καλύπτεται από τις Τράπεζες Αίματος», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Στις Τράπεζες Αίματος του δήμου Θέρμης απευθύνονται και εξυπηρετούνται όλοι οι πολίτες του δήμου, είτε είναι οι ίδιοι αιμοδότες, είτε όχι.

Από την Τράπεζα Αίματος της Θέρμης εξυπηρετήθηκαν το 2017, συνολικά 108 άτομα, σύμφωνα με τον δήμο.

Όσοι παίρνουν αίμα έχουν μόνο μία υποχρέωση, να αναπληρώσουν τις φιάλες που πήραν, ωστόσο, πολλοί, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, όταν ξεπερνούν την κρίσιμη ώρα, ξεχνούν τη μοναδική αυτή υποχρέωση.

Σήμερα, σύμφωνα με τον δήμο δεν υπάρχουν διαθέσιμες φιάλες στην Τράπεζα Αίματος της Θέρμης.

«Για την ακρίβεια υπάρχει έλλειμμα... και σε λίγο δεν θα μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες σε αίμα... Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε έκτακτη αιμοδοσία στη Θέρμη και κάνουμε έκκληση σε όλους, να έρθουν  να δώσουν αίμα, αύριο Τετάρτη», καταλήγει η ανακοίνωση.