Skip to main content

Έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία την Παρασκευή από τον δ. Καλαμαριάς

Η έντονη κακοκαιρία και η αύξηση των κρουσμάτων ιώσεων συνέβαλε στη μειωμένη συλλογή αίματος την τελευταία χρονική περίοδο

Έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημόσιας Υγείας και Ισότητας των δύο Φύλων σε συνεργασία με το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου, τις ώρες από 9.00 έως 13.30 στον χώρο του Δημοτικού Ιατρείου ( Αμισού και Παπανικόλα 18).

Η έντονη κακοκαιρία και η αύξηση των κρουσμάτων ιώσεων συνέβαλε στη μειωμένη συλλογή αίματος την τελευταία χρονική περίοδο, που είχε ως αποτέλεσμα την μείωση της προσέλευσης των εθελοντών αιμοδοτών προκαλώντας πρόβλημα στην ισορροπία των αποθεμάτων αίματος. Επίσης, λόγω της ανωτέρω έλλειψης προκύπτει πρόβλημα για τα παιδιά και τους ενήλικες με μεσογειακή αναιμία που δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν την απαραίτητη για αυτούς μετάγγιση.

Για όλους τους παραπάνω λόγους η Αντιδημαρχία αποφάσισε την πραγματοποίηση της έκτακτης αιμοδοσίας και καλεί τους πολίτες και τους εθελοντές αιμοδότες να προσφέρουν αίμα στην οργανωμένη αιμοδοσία του Δήμου.