Skip to main content

Συναγερμός στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»: Έκτακτη προσγείωση αεροσκάφους

Το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση 170 από Βερολίνο προς Αθήνα ζήτησε από τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου να προσγειωθεί εκτάκτως.

Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» προσγειώθηκε εκτάκτως νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής αεροσκάφος της Ryanair.

Το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση FR170 από Βερολίνο προς Αθήνα ζήτησε περίπου στις 5.30 το απόγευμα από τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου να πραγματοποιήσει έκτακτη προσγείωση.

Οι αρχές του «Μακεδονία» ενεργοποίησαν το σύστημα διαχείρισης έκτακτων αναγκών και έτσι το αεροπλάνο προσγειώθηκε με απόλυτη ασφάλεια στις 5.40 σε συγκεκριμένο σημείο του αεροδρομίου.

Όπως δήλωσε στη Voria.gr ο υπεύθυνος εταιρικής επικοινωνίας της Fraport, Γιάννη Παπάζογλου, οι επιβάτες αποβιβάστηκαν καλά στην υγεία τους από το αεροσκάφος και μεταφέρθηκαν σε ειδικό χώρο του τερματικού σταθμού, όπου αναμένουν ενημέρωση από την αεροπορική τους εταιρεία για τον τρόπο που θα επαναπροωθηθούν στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, υπήρξε ένδειξη στα ηλεκτρονικά συστήματα για πυρκαγιά και βρέθηκαν στο σημείο 9 οχήματα με 20 άντρες, αλλά δεν χρειάστηκε να επέμβουν, μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.