Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021
x

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΟΕ ΖΗΤΗΣΕ Η ΕΟΚ

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος ζητά από τον Σπύρο Καπράλο να συγκαλέσει την Ολομέλεια της Επιτροπής αναφορικά με την τοποθέτηση του Λευτέρη Αυγενάκη.

Έγγραφο στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή έστειλε η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ζητώντας από τον πρόεδρό, Σπύρο Καπράλο, να προβεί σε έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας «με αφορμή τη νέα τοποθέτηση του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη».

Η ΕΟΚ έδωσε στη δημοσιότητα το περιεχόμενο του εγγράφου που έστειλε στην ΕΟΕ, τονίζοντας στη σχετική ανακοίνωσή της πως «την άμεση δραστηριοποίηση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, μέσω έκτακτης συνεδρίασης της ολομέλειας, ζήτησε ο πρόεδρος της ΕΟΚ κ. Γιώργος Βασιλακόπουλος, με αφορμή την νέα τοποθέτηση του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη».

Παράλληλα, η Ομοσπονδία δημοσιοποίησε και τη σχετική τοποθέτηση του υφυπουργού Αθλητισμού και το οποίο αναφέρει:

«Κύριε Πρόεδρε, σας επισυνάπτω τις ανεπίτρεπτες και πρωτοφανείς για το αθλητικό κίνημα δηλώσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Αυγενάκη, με τις οποίες αποδεικνύει ότι σκοπός των νομοθετικών παρεμβάσεών του, είναι ο ασφυκτικός έλεγχος των Αθλητικών Ομοσπονδιών αλλά και των αθλητικών σωματείων και γενικότερα της αθλητικής κοινωνίας.

Ιδιαίτερα επισημαίνω τη τελευταία παράγραφο της δήλωσής του, χαρακτηριστική των επιδιώξεών του.

Για την αντιμετώπιση της ανεπίτρεπτης αυτής στάσης του κ. Υφυπουργού ζητώ την άμεση έκτακτη Σύγκληση της Ολομέλειας της ΕΟΕ».  
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ