Skip to main content

Έκτακτη συνεδρίαση αύριο του Δημοτικού Συμβουλίου για την αγορά της Θεσσαλονίκης

Στην έκτακτη αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα κληθούν να τοποθετηθούν εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου της πόλης.

Σε έκτακτη συνεδρίαση συγκαλείται αύριο (Δευτέρα, 5 Απριλίου 2021), στις 6.00 το απόγευμα, το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης. 

Μοναδικό θέμα συζήτησης θα είναι «η πορεία της λειτουργίας του λιανεμπορίου και τη στήριξη των επαγγελματιών της Θεσσαλονίκης λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης που προέκυψε από την πανδημία του Covid-19».

Στη συνεδρίαση θα κληθούν να τοποθετηθούν εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου της πόλης.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας και θα μεταδοθεί από το κανάλι του Δήμου Θεσσαλονίκης στο Youtube.

Και σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης απηύθυνε εκ νέου εκκληση για αναθεώρηση της απόφασης σχετικά με το μπλόκο του ανοίγματος του λιανεμπορίου.

Εφόσον τα μετρά πια δεν αποδίδουν πρέπει να αναζητηθούν άλλες πιο έξυπνες λύσεις όπως το click away, τόνισε στον ΣΚΑΪ 100,3.

Ο κ. Ζέρβας σημείωσε ότι ως τοπική αρχή δεν είχε καμιά ενημέρωση ούτε για τα επιδημιολογικά στοιχεία της πόλης ούτε για τις αποφάσεις για το λιανεμπόριο, λέγοντας ότι ενημερώθηκε για τις εξελίξεις από τα μέσα ενημέρωσης.

Σημειώνεται ότι από χθες ήταν σε επαφή με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς η δημοτική αρχή για το ζήτημα, το οποίο έχει αναστατώσει την πόλη καθώς εξαιρείται λίγα 24ωρα από το άνοιγμα του λιανεμπορίου την ερχόμενη Δευτέρα.