Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020
x

ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ

Η ΕΜΥ προειδοποιεί για πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού από τα βορειοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Συγκεκριμένα, η ΕΜΥ προειδοποιεί για πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού από σήμερα από τα βορειοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά, θα επηρεαστούν:

Α. Αρχικά από το μεσημέρι σήμερα (2/5/2020) η δυτική Μακεδονία και βαθμιαία η κεντρική και ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας, πιθανώς οι Σποράδες και τις βραδινές ώρες έως και τις πρωινές ώρες της Κυριακής (3/5/2020) τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα από το βράδυ και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ιστοσελίδα «meteo.gr», η ροή αερίων μαζών από τον Ατλαντικό Ωκεανό προς τη χώρα μας, η οποία αποτυπώνεται στο χάρτη ανέμων ανώτερης ατμόσφαιρας που ακολουθεί, θα έχει ως αποτέλεσμα την εκδήλωση έντονης αστάθειας το διήμερο Σάββατο 2/5 και Κυριακή 3/5, με τα σημαντικότερα φαινόμενα να εντοπίζονται στα κεντρικά και ιδιαίτερα στα βόρεια τμήματα της χώρας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του συστήματος πρόγνωσης κεραυνών TALOS, οι καταιγίδες που θα εκδηλωθούν το Σάββατο 2/5 στη Θεσσαλία και ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα θα συνοδεύονται από έντονη κεραυνική δραστηριότητα, όπως φαίνεται στον ακόλουθο προγνωστικό χάρτη για τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου 2/5.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ