Skip to main content

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για την πανδημία στη Θεσσαλονίκη

Στην έκτακτη συνεδρίαση θα κληθούν καθηγητές και εκπρόσωποι του ιατρικού κόσμου - Θα ενημερώσουν για την υγειονομική κατάσταση της πόλης

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την πανδημία πρόκειται να συγκαλέσει ο πρόεδρος του Σώματος Δρόσος Τσαβλής, την ώρα που ο κορωνοϊός καλπάζει στην πόλη, αν και βρίσκεται στην ενδέκατη μέρα του lockdown.

Η συνεδρίαση, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης την ερχόμενη Τρίτη το απόγευμα, θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ενημερωτικού χαρακτήρα.

Πρόθεση του κ. Τσαβλή είναι να ενημερωθούν αναλυτικά το Δημοτικό Συμβούλιο και οι πολίτες για την υγειονομική κατάσταση της πόλης και για το σύστημα Υγείας, που δέχεται μεγάλες πιέσεις τουλάχιστον τις τελευταίες δύο εβδομάδες και για το τι προβλέπεται το επόμενο διάστημα.

Στη συνεδρίαση μεταξύ άλλων θα κληθούν να συμμετάσχουν για να παρουσιάσουν αναλυτικά την εικόνα της Θεσσαλονίκης καθηγητές από τα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και Παπανικολάου, που έχουν σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος από την έναρξη της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, στην τηλεδιάσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου θα προσκληθούν να μιλήσουν οι καθηγητές Ιωάννης Κιούμης, Καθηγητής Πνευμονολογίας και Λοιμωξιολογίας του ΑΠΘ και Διευθυντής της Κλινικής Αναπνευστικής Ανεπάρκειας στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Παπανικολάου και ο Συμεών Μεταλλίδης Αν. Καθηγητής Παθολογίας –Λοιμωξιολογίας Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ και υπεύθυνος του κέντρου Αναφοράς ΑΧΕΠΑ.

Επίσης, θα μιλήσουν ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νικόλαος Νίτσας και ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου. Τέλος θα κληθούν στην έκτακτη ενημερωτική συνεδρίαση και εκπρόσωποι από την 3η και 4η ΥΠΕ.