Skip to main content

Τρομοκρατική επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο - Έκρηξη στο αυτοκίνητό του

Εξερράγη παγιδευμένος με εκρηκτικά φάκελος που άνοιξε μέσα στο όχημα - Εκτός κινδύνου ο πρώην πρωθυπουργός και οι συνοδοί του

Έκρηξη σημειώθηκε στις 18:30 το απόγευμα στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εξερράγη παγιδευμένος με εκρηκτικά φάκελος, με υποτιθέμενο αποστολέα την «Ακαδημία Αθηνών», τον οποίο άνοιξε ο κ. Παπαδήμος ενώ το όχημα βρισκόταν εν κινήσει.

Εκτός από τον ίδιο, τραυματίστηκαν και δύο ακόμα άτομα, ένας εκ των οποίων αστυνομικός. Όλοι μεταφέρθηκαν από το ΕΚΑΒ στον Ευαγγελισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση των τραυματιών δεν εμπνέει μεγάλη ανησυχία, καθώς όλοι τους βρίσκονται εκτός κινδύνου. Σύμφωνα με ιατρική πηγή από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», την οποία επικαλείται το ΑΜΠΕ, ο κ. Παπαδήμος φέρει θλαστικά τραύματα στον θώρακα και μικροεγκαύματα στο πρόσωπο στην κοιλιακή χώρα και στα κάτω άκρα, ενώ διατηρεί τις αισθήσεις του και υποβάλλεται σε όλες τις απαιτούμενες εξετάσεις.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, θα νοσηλευθεί για προληπτικούς λόγους και αν κριθεί απαραίτητο ίσως υποβληθεί σε κάποια μικροεπέμβαση.

Η έκρηξη ήταν μικρής ισχύος, ενώ τα τζάμια του οχήματος δεν έσπασαν καθώς είναι αλεξίσφαιρα. Από το ωστικό κύμα άνοιξαν οι αερόσακοι του οχήματος, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, η φρουρά του πρώην πρωθυπουργού, η οποία επέβαινε σε συνοδευτικό όχημα, αντίκρισε καπνούς να βγαίνουν από το αυτοκίνητο.

Η έκρηξη σημειώθηκε στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνη.

Το όχημα ανήκει στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Ο τρομοφάκελος παραπέμπει στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», χωρίς να έχει υπάρξει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης της επίθεσης.