Πέμπτη 13 Μαΐου 2021
x

ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

Για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών τους αποφασίστηκε να καταβληθεί έκτακτο επίδομα σε θρησκευτικούς φορείς και την Εκκλησία.

Την καταβολή έκτακτου επιδόματος στην Εκκλησία της Ελλάδος, την Εκκλησία της Κρήτης, τις Ιερές Μητροπόλεις Δωδεκανήσου, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο της Ελλάδος, τα Εκκλησιαστικά Νομικά Πρόσωπα, τα Θρησκευτικά Νομικά Πρόσωπα του Ν. 4301/2014.

Σύμφωνα με το newsit.gr, το επίδομα δίνεται για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών τους λόγω του κορωνοϊού και την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου τους. Την ενίσχυση προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο με τις κατεπείγουσες ρυθμίσεις λόγω της πανδημίας.

Το ύψος της επιχορήγησης, τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις χορήγησής της ανά δικαιούχο και κάθε άλλο διαδικαστικό θέμα, προβλέπεται ότι θα οριστούν με ΚΥΑ. Ως εκ τούτου, δεν είναι δυνατό να προσδιοριστεί η δαπάνη του κρατικού προϋπολογισμού.

Με την ίδια τροπολογία επιτρέπεται η κατ’ εξαίρεση πρόσληψη σε θέσεις ιεροδιδασκάλων, Ελλήνων πολιτών της μουσουλμανικής μειονότητας που είναι απόφοιτοι των Ιεροσπουδαστηρίων Εχίνου και Κομοτηνής ή απόφοιτοι Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με δεκαετή προϋπηρεσία στο αντικείμενο. Η τροπολογία κατατέθηκε από τους υπουργούς Οικονομικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ