Skip to main content

Κλείνουν όλα τα σχολεία και Πανεπιστήμια στη χώρα λόγω κορωνοϊού

Λουκέτο σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα για 14 ημέρες λόγω κορωνοϊού - Κλείνουν βρεφονηπιοκομεία, σχολεία, ΙΕΚ, Πανεπιστήμια και φροντιστήρια.

Αναστέλλεται η λειτουργία των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων όλων των βαθμίδων στην Ελλάδα, με απόφαση του υπουργείου Υγείας, ως μέτρο πρόληψης για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός, Βασίλης Κικίλιας, το μέτρο θα ισχύσει από αύριο και για 14 ημέρες και αφορά όλα τα βρεφονηπιοκομεία, τα σχολεία, τα ΙΕΚ και τα Πανεπιστήμια, δημόσια και ιδιωτικά.

Παράλληλα, με απόφαση της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως και του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια κλειστά θα παραμείνουν και τα φροντιστήρια (διαβάστε ΕΔΩ).

Ο κ. Κικίλιας τόνισε πως θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τους γονείς που εργάζονται, ενώ ζήτησε να περιοριστούν οι μαθητές για το διάστημα που δεν θα πηγαίνουν σχολείο. Έκανε λόγο για ατομική ευθύνη και κάλεσε όλους τους Έλληνες να επιδείξουν υπευθυνότητα.

«Το έκτακτο αυτό μέτρο λαμβάνεται για προληπτικούς λόγους, με στόχο τη μείωση της διασποράς του ιού στην κοινότητα. Προβλέπεται ειδική μέριμνα για τους εργαζόμενους γονείς των ανήλικων μαθητών, καθώς και για τις επιχειρήσεις που πλήττονται λόγω του κορωνοϊού. Σας καλώ να επιδείξουμε όλοι ατομική υπευθυνότητα και ειδικά οι γονείς να περιορίσουν τα παιδιά, αφού το μέτρο αυτό στοχεύει αποκλειστικά στον περιορισμό της διασποράς της νόσου. Είναι η στιγμή που πρέπει να επιδείξουμε όλοι ατομική υπεθυνότητα», δήλωσε ο υπουργός.