Skip to main content

Αιματηρό επεισόδιο με πυροβολισμούς μέσα στο ΑΠΘ - Τουλάχιστον ένας τραυματίας (φωτο+vid)

Σκηνές φαρ ουέστ μέσα στη Θεσσαλονίκη: Έπεσαν πυροβολισμοί μέσα στο ΑΠΘ, τουλάχιστον ένα άτομο τραυματίστηκε - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Σκηνές φαρ ουέστ εκτυλίχθηκαν απόψε στο ΑΠΘ, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς έπεσαν τουλάχιστον πέντε πυροβολισμοί και τουλάχιστον ένα άτομο τραυματίστηκε.

Αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε στη Voria.gr ότι άκουσε να πέφτουν μέσα στο campus του ΑΠΘ, στο ύψος της πλατείας Χημείου, τουλάχιστον πέντε πυροβολισμοί. Όπως είπε, αμέσως μετά είδε αρκετά άτομα να βγαίνουν τρέχοντας από τον χώρο του πανεπιστημίου, ενώ στη συνέχεια παρατήρησε άλλα δύο άνδρες να εξέρχονται, με τον έναν, ο οποίος κούτσαινε έχοντας αίματα πάνω του, να υποβαστάζεται από τον άλλον.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που ερευνούσαν με φακούς για κάλυκες και οριοθέτησαν το σημείο στην πλατεία Χημείου με κορδέλες, ενώ σε ένα τσιμεντένιο παγκάκι υπάρχουν κηλίδες αίματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τραυματίας φέρεται να είναι ομογενής από τη Γεωργία, ο οποίος υποβοηθούμενος έφτασε πεζός στο νοσοκομείο Γεννηματάς, που βρίσκεται απέναντι από το σημείο όπου σημειώθηκε το αιματηρό περιστατικό. Ο άνδρας αυτός υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση.

Μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει πέντε κάλυκες και μία βολίδα, αλλά και διάφορα άλλα πειστήρια για το επεισόδιο.

Τους πυροβολισμούς άκουσαν και οι άνδρες της διμοιρίας που βρισκόταν εντός του ΑΠΘ και αμέσως έδωσαν επείγον σήμα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις και από τις εμπειρία τους, οι πυροβολισμοί έπεσαν από 9άρι πιστόλι.

Εκείνη την ώρα στην πλατεία Χημείου υπήρχε λίγος κόσμος ο οποίος άρχισε να τρέχει πανικόβλητος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία προχώρησε σε επτά προσαγωγές ατόμων που πιθανόν να σχετίζονται με το συμβάν. Κάποιες από αυτές έγιναν σε όχημα που ακινητοποιήθηκε κατά τη διάρκεια ελέγχου λίγα μέτρα πιο μακριά, επί της οδού Αγ. Δημητρίου.

Κατά πληροφορίες δύο άτομα μετέφεραν τον τραυματία στο νοσοκομείο Γεννηματάς μπαίνοντας από την κεντρική πύλη και τον άφησαν στα επείγοντα μιας και το νοσοκομείο εφημερεύει.

Να σημειωθεί ότι εκείνη την ώρα ο αύλειος χώρος του νοσοκομείου ήταν γεμάτος από κόσμο.

Αυτόπτες μάρτυρες που περίμεναν μέσα στο νοσοκομείο αναφερουν στη Voria.gr ότι άκουσαν περίπου 5 πυροβολισμούς. Λίγο αργότερα είδαν δύο άτομα να μεταφέρουν έναν νεαρό τραυματισμένο με αίματα στα πόδια. Ο ίδιος αυτόπτης μάρτυρας άκουσε τον νεαρό να λέει "με πυροβόλησαν". Σύμφωνα με τον ίδιο είναι ηλικίας περίπου 25 ετών και μιλούσε ελληνικά. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι φέρει τραύματα στα πόδια.

Στο Γεννηματά έφτασε λίγο πριν τις 11.30 ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου και μπήκε κατευθείαν στα επείγοντα.