Skip to main content

«Κρανίου τόπος» το ΑΠΘ από τα επεισόδια - Έσπασαν τζαμαρίες (φωτο+vid)

Χάος στην Πολυτεχνική Σχολή από το πέρασμα των κουκουλοφόρων: Σπασμένες τζαμαρίες και πεταμένα παντού γυαλιά, σίδερα, πέτρες, μπιτόνια και μπουκάλια

«Γυαλιά - καρφιά» έκαναν στην κυριολεξία τους χώρους της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ οι κουκουλοφόροι που για περίπου δύο ώρες επιτίθονταν με μανία και κάθε λογής πολεμοφόδια εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, μετά το τέλος των πορειών για την Επέτειο του Πολυτεχνείου.

Οι νεαροί έσπασαν την κεντρική τζαμαρία στην είσοδο του κτηρίου, ενώ έβγαλαν από μέσα και έκαψαν στην οδό Εγνατία θρανία, πίνακες και καρέκλες, προκαλώντας, παράλληλα, φθορές και εντός της Σχολής.

Στο σημείο επικρατεί χάος, με σπασμένα γυαλιά, σίδερα, πέτρες, μπιτόνια και μπουκάλια πεταμένα παντού.

Πέριξ του κτηρίου της Πολυτεχνικής Σχολής και στην άσφαλτο υπήρχαν διάσπαρτες εστίες φωτιάς, έως ότου επέμβει η Πυροσβεστική, μετά την αποχώρησή τους από τις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος.

Συνεργεία καθαρισμού του δήμου βρίσκονται στο σημείο για να επιμεληθούν της κατάστασης, ενώ η Εγνατία παραμένει κλειστή και στα δύο ρεύματα.

Επί τόπου μετά το πέρας των επεισοδίων έσπευσε ο πρύτανης του ΑΠΘ, Περικλής Μήτκας, για αυτοψία στους χώρους της Σχολής, χωρίς, ωστόσο, να προβεί σε δηλώσεις.