Skip to main content

Εκτέλεσαν μέσα στο γραφείο του τον γνωστό δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο

O 52χρονος ποινικολόγος δέχθηκε πυροβολισμούς στο κεφάλι και την κοιλιά πριν πέσει νεκρός μέσα στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού 154.

Δολοφονική επίθεση στο γραφείο του στο κέντρο της Αθήνας δέχθηκε περίπου στις 19:00 ο γνωστός δικηγόρος, Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, μέσα στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού 154.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 52χρονος ποινικολόγος δέχθηκε πυροβολισμούς στο κεφάλι και την κοιλιά πριν πέσει νεκρός, ενώ οι δράστες της δολοφονίας ήταν δύο.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, οι δράστες, παριστάνοντας τους πελάτες, εισήλθαν στον χώρο του γραφείου, στο οποίο βρισκόταν και ένας συνεργάτης του δικηγόρου.

Μετά την εκτέλεση οι δράστες εξαφανίστηκαν.

Στην οδό Ασκληπιού έφτασε άμεσα ασθενοφόρο, καθώς και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έχουν αποκλείσει την περιοχή, διεξάγοντας έρευνες στον χώρο.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, παντρεμένος με δύο παιδιά, ήταν γιος του αείμνηστου πρώην βουλευτή της ΝΔ Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλου, ο οποίος είχε διατελέσει πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας από το 1984 έως το 1987, και αδελφός του πρώην δημάρχου Χαλανδρίου Γρηγόρη Ζαφειρόπουλου.

Γεννημένος το 1965, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος σπούδασε στο Εθνικό Καποδιαστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασκούσε δικηγορία από το 1991.

Είχε αναλάβει μεγάλες υποθέσεις, όπως την υπεράσπιση του Θωμά Λιακουνάκου σε υποθέσεις εξοπλιστικών αλλά και την υπεράσπιση βασικού κατηγορουμένου στην υπόθεση της Energa Hellas power. 

Είχε πλούσια συνδικαλιστική δράση στο Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας, αν και στις τελευταίες εκλογές είχε αποφασίσει να μην λάβει μέρος. Επίσης, είχε εκπρωσοπήσει πρόσφατα μαζί με τον Μάκη Βορίδη τους υπευθύνους της εφημερίδας «Παραπολιτικά» σε αστική δίκη που είχαν με το ζεύγος Καμμένου.