Skip to main content

Εκτέλεση στη Βοιωτία: Έτσι γάζωσαν με καλάσνικοφ τον Σκαφτούρο -Τραυματίας και η κόρη του

Κουκουλοφόροι γάζωσαν τον Γιάννη Σκαφτούρο, γνωστό άνθρωπο της νύχτας ενώ βρίσκονταν στο εξοχικό του στα Σκούρτα Βοιωτίας.

Άγρια δολοφονία στα Δερβενοχώρια Βοιωτίας μέρα μεσημέρι, όταν κουκουλοφόροι γάζωσαν τον Γιάννη Σκαφτούρο, γνωστό άνθρωπο της νύχτας ενώ βρίσκονταν στο εξοχικό του στα Σκούρτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «η φωνή των Δερβενοχωρίων» οι δράστες άφησαν μηχανή μεγάλου κυβισμού σε στενό σε απόσταση 150 μέτρων από το σπίτι του θύματος και φορώντας κουκούλα έφτασαν στην αυλή και άνοιξαν πυρ εναντίον του 53χρονου που βρίσκονταν έξω μαζί με αρκετά μέλη της οικογένειάς του και φίλους.

Διαβάστε: Και ελικόπτερο της ΕΛΑΣ στις έρευνες για τον εντοπισμό των εκτελεστών του Σκαφτούρου

Ο βαρυποινίτης άρπαξε το όπλο του και ανταπέδωσε τα πυρά αλλά έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των δραστών. Δυο ακόμη μέλη της οικογένειάς του η 22χρονη κόρη του και ένας 45χρονος τραυματίστηκαν από τους πυροβολισμούς των κουκουλοφόρων.

Κάτοικοι δήλωσαν ότι την ώρα του εγκλήματος κι άλλες μηχανές είχαν περικυκλώσει το χωριό. Οι δράστες αμέσως μετά την εκτέλεση εξαφανίστηκαν. Την προανάκριση διενεργεί το τμήμα Ασφαλείας Θηβών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δράστες είναι πιθανότατα τέσσερα άτομα, τα οποία επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες. Όταν έφτασαν στο σπίτι κατέβηκαν και πυροβόλησαν και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν στις μηχανές και εξαφανίστηκαν.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για συμβόλαιο θανάτου στο χώρο της νύχτας, καθώς το θύμα έχει απασχολήσει πολλές φορές στο παρελθόν για δολοφονία και άλλες σοβαρές εγκληματικές πράξεις (μεταξύ των οποίων και την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου) και είχε εκτίσει πολυετή κάθειρξη.

Ο Γιάννης Σκαφτούρος ήταν γνωστός και ως “Θείος Τζο” της Greek Mafia και είχε απασχολήσει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές, ενώ είχε αποφυλακιστεί πριν από τρία χρόνια.

Ήταν ένας από τους πιο γνωστούς ανθρώπους της νύχτας και μεταξύ άλλων είχε απασχολήσει και για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Ήταν δεξί χέρι του Βασίλη Στεφανάκου, ενώ το 2018 ενώ ήταν στις φυλακές τον είχαν μαχαιρώσει στον γλουτό.

Πηγή φωτογραφίας: “Η φωνή των Δερβενοχωρίων”