Skip to main content

Eκτεταμένα επεισόδια και στα Εξάρχεια - 35 προσαγωγές

Οι δρόμοι στην περιοχή των Εξαρχείων μετά την πορεία μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης, ενώ έως τις 10 το βράδυ είχαν γίνει 35 προσαγωγές.

Σοβαρά επεισόδια εκτυλίχθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, λίγο μετά την δεύτερη πορεία μνήμης για τα δέκα χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, με αντιεξουσιαστές να πετούν βόμβες μολότοφ και πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικά.

Σύμφωνα με το naftemporiki.gr, οι δρόμοι στην περιοχή των Εξαρχείων μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης, ενώ έως τις 10 το βράδυ είχαν γίνει 35 προσαγωγές.

Στην οδό Στουρνάρη επιστρατεύθηκαν οι αύρες της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά των οποίων οι αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ.

Την ίδια ώρα πυρκαγιά ξέσπασε σε τέντα διαμερίσματος, στη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Σπύρου Τρικούπη, από βόμβα Μολότοφ, η οποία και κατασβέστηκε άμεσα.

Ένα τραυματισμένο άτομο βρισκόταν λίγο πριν τις 10 μ.μ στην πλατεία Εξαρχείων, την ώρα που στο σημείο δεν μπορούσε να πλησιάσει ασθενοφόρο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το άτομο αυτό είχε τραυματισθεί στο πόδι και μεταφέρθηκε με αυτοσχέδιο φορείο σε ασφαλές σημείο, προκειμένου να τον παραλάβει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Η δεύτερη πορεία στο κέντρο της Αθήνας για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 20:00, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, την ώρα που τα επεισόδια στα Εξάρχεια ξεκίνησαν αμέσως μετά.