Skip to main content

Εκτεθειμένο στους ανέμους το λιμάνι της Αλοννήσου

Προβληματικό αποδεικνύεται για πολλοστή φορά το λιμάνι της Αλοννήσου, με αποτέλεσμα να καθίσταται πολλές φορές αδύνατη η προσέγγιση των πλοίων. Χθες, έσπασε ο κάβος οχηματαγωγού πλοίο που επιχείρησε ν
Προβληματικό αποδεικνύεται για πολλοστή φορά το λιμάνι της Αλοννήσου, που βρίσκεται εκτεθειμένο στους ισχυρούς νότιους ανέμους με αποτέλεσμα να καθίσταται πολλές φορές αδύνατη η προσέγγιση των πλοίων.  Χθες, το επιβατικό-οχηματαγωγό πλοίο «Εξπρές Σαντορίνη» δεν κατάφερε να αποβιβάσει τα οχήματα που μετέφερε στο λιμάνι της Αλοννήσου, αφού έσπασε ο κάβος που το κρατούσε δεμένο στον προβλήτα, εξαιτίας των σφοδρών ανέμων οι οποίοι προκάλεσαν ισχυρό κυματισμό.

Εξαιτίας του σπασίματος του κάβου τραυματίστηκε ελαφρά ένας 56χρονος ναυτικός, μέλος του πληρώματος του πλοίου, που ήταν υπεύθυνος για την πρυμνοδέτηση. Το ατύχημα ήρθε να αποδείξει εκ νέου ότι το λιμάνι είναι απροστάτευτο στους ισχυρούς νότιους ανέμους. Οι φορείς της περιοχής διατρανώνουν εδώ και καιρό την ανάγκη να προχωρήσουν τα έργα ανακατασκευής του λιμανιού καθώς και η δημιουργία εναλλακτικού προβλήτα σε υπήνεμο μέρους του νησιού.