Skip to main content

ΕΚΘ: Δικαστική δικαίωση συνδικαλίστριας που απολύθηκε

Την ανάκληση της εργαζόμενης συνδικαλίστριας του Σωματείου Εργαζομένων «Ερμής»Θεσσαλονίκης, η οποία εργαζόταν ως φύλακας στην εταιρία σεκιούριτι αποφάσισε το Μονομελές Δικαστήριο Θεσσαλονίκης.

Την ανάκληση της εργαζόμενης συνδικαλίστριας του Σωματείου Εργαζομένων «Ερμής»Θεσσαλονίκης, η οποία εργαζόταν ως φύλακας στην εταιρία «Brink's Security Services» αποφάσισε το Μονομελές Δικαστήριο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, η οποία χαιρετίζει την απόφαση του δικαστηρίου, «προ ημερών, εντελώς παράνομα και καταχρηστικά απολύθηκε συνδικαλίστρια του Σωματείου Εργαζομένων «Ερμής», χωρίς να τηρηθούν οι νόμιμες διατυπώσεις που προβλέπει ο Ν. 1264/1982 και τα σχετικά άρθρα που κατοχυρώνουν την προστασία των εργαζομένων λόγω ανάπτυξης συνδικαλιστικής δράσης στο χώρο εργασίας τους».

Όπως αναφέρει το ΕΚΘ, η «καταγγελία ήταν παράνομη γιατί δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη εκ του νόμου διαδικασία ενώπιον της Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 15 του Ν. 1264/1982, γεγονός που καθιστά άκυρη την καταγγελία της σύμβασης εργασίας της εργαζομένης».

Η εργαζόμενη προσέφυγε στα Δικαστήρια με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων όπου διατάχθηκε προσωρινώς η ανάκληση της απόλυσής της και η επιστροφή της στην εργασία της, καθώς πιθανολογήθηκε η παράνομη και καταχρηστική απόλυσή της.

«Σε αυτή την περίοδο που καταστρατηγούνται και πλήττονται τα εργασιακά δικαιώματα, η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί προσωρινή δικαίωση των εργαζομένων ενάντια στο κλίμα τρομοκρατίας και αυθαιρεσίας που επικρατεί στους χώρους εργασίας» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.