Skip to main content

ΕΚΘ: Διασφάλιση εργασίας και αμοιβής των εργαζομένων στις ιδιωτικές κλινικές

Το ΕΚΘ ζητά «την προστασία των εργαζομένων και τη σωστή λειτουργία των ιδιωτικών κλινικών που έχουν επιταχθεί ή θα επιταχθούν».

Δίπλα στους εργαζόμενους στις ιδιωτικές κλινικές που επιτάχθηκαν στην πόλη της Θεσσαλονίκης, γεγονός που τους φέρνει αντιμέτωπους με νέες συνθήκες αλλά κυρίως «με τη γιγάντωση της αβεβαιότητας που βιώνουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους», στέκεται, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

«Οι εργαζόμενοι στις ιδιωτικές κλινικές σε πολλές περιπτώσεις είναι αντιμέτωποι με την απλήρωτη εργασία, ενώ μεγάλο μέρος των θέσεων εργασίας καλύπτεται μέσω μαθητείας, με χαρακτηριστική περίπτωση να αποτελεί η Ιδιωτική Κλινική «ΣΑΡΑΦΙΑΝΟΣ» όπου οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες», τονίζει στη συνέχεια το ΕΚΘ.

Επισημαίνει παράλληλα πως δημιουργούνται πολλά ερωτήματα «σχετικά με την επίταξη των κλινικών αλλά και απορίες που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη κλινική «ΣΑΡΑΦΙΑΝΟΣ» όπου οι καταγγελίες και οι μηνύσεις που έχουν υποβάλλει οι εργαζόμενοι για απλήρωτη εργασία αλλά και για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι ίδιοι και νοσηλεύονται οι ασθενείς. Πως δηλαδή γίνεται να επιτάσσεται από την κυβέρνηση μια κλινική και να χρηματοδοτείται από το κράτος, για να συνδράμει στην αντιμετώπιση της πανδημίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης, την ώρα που εκκρεμούν καταγγελίες εις βάρος της από τους ίδιους τους εργαζόμενους;»

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης καταλήγει λέγοντας πως «απαιτούμε  την προστασία των εργαζομένων και τη σωστή λειτουργία των ιδιωτικών κλινικών που έχουν επιταχθεί ή θα επιταχθούν, διασφαλίζοντας η κυβέρνηση όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής και προστασίας των εργαζομένων και των ασθενών. Χρειάζονται μέτρα με γνώμονα πάντα την διασφάλιση των συνθηκών και όρων εργασίας που ορίζει η εργατική νομοθεσία και όχι λύσεις που θα δημιουργούν επιπλέον προβλήματα».