Skip to main content

ΕΚΘ: Οι πρακτικές του ΠΑΜΕ θυμίζουν εγκληματική οργάνωση

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΕΚΘ οι διαδικασίες του συνεδρίου της ΓΣΕΕ πρέπει και θα προχωρήσουν σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό.

Πυρά εκτοξεύει με ανακοίνωση του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης κατά του ΠΑΜΕ, με αφορμή τα όσα συνέβησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στο χώρο που ήταν να διεξαχθεί το συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα, το οποίο όμως δεν έγινε ποτέ.

Όπως επισημαίνει στη σχετική ανακοίνωση το ΕΚΘ, «καταδικάζει απερίφραστα τη βίαιη παρεμπόδιση της διεξαγωγής του συνεδρίου και της εκλογικής διαδικασίας, για την ανάδειξη των καταστατικών οργάνων εκπροσώπησης της ΓΣΕΕ, από την καταδρομική επίθεση των "ταγμάτων εφόδου" του ΠΑΜΕ, (όπως έγινε και στα Εργατικά Κέντρα Πάτρας και Κατερίνης, στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και σε άλλες πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις) με την ανοχή της Κυβέρνησης που δεν προστάτεψε δημοκρατικές διαδικασίες και θεσμούς».

 Σύμφωνα με τον ΕΚΘ, «το ΠΑΜΕ χρησιμοποιώντας ψευδείς κατηγορίες επιχειρεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα και δημιουργεί κλίμα εκφοβισμού υιοθετώντας τη βία και τον τραμπουκισμό, με σκοπό τη ματαίωση της άσκησης των θεμελιωδών δικαιωμάτων του εκλέγειν και εκλέγεσθαι».

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου οι διαδικασίες του συνεδρίου πρέπει και θα προχωρήσουν σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό «και όχι με την ακραία και βίαιη συμπεριφορά του ΠΑΜΕ, οι απαράδεκτες ενέργειες των οποίων θα καταγραφούν στη μνήμη όλων μας, ως ενέργειες αντιδημοκρατικές και ως πράξεις ντροπής».

«Η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων θα θωρακίσουμε τους δημοκρατικούς θεσμούς. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να διαλυθεί το συνδικαλιστικό κίνημα - που στάθηκε απέναντι σε Θεσμούς, Κυβερνήσεις και εργοδότες- από τις αυταρχικές πρακτικές του ΠΑΜΕ, που θυμίζουν "εγκληματική οργάνωση"», καταλήγει το ΕΚΘ.