Skip to main content

ΕΚΘ για ΟΑΣΘ: Κίνδυνος να μείνει χωρίς λεωφορεία λόγω κορωνοϊού η Θεσσαλονίκη

Το ΕΚΘ τονίζει ότι θα πρέπει η διοίκηση του Οργανισμού και το υπουργείο Μεταφορών να δουν με σοβαρότητα το πρόβλημα που δημιουργείται στον ΟΑΣΘ.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης εκφράζει την ανησυχία του για την αύξηση του αριθμού των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ που τίθενται σε καραντίνα είτε γιατί αποτελούν επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, είτε γιατί ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα, γεγονός που, όπως λέει, δημιουργεί μεγάλο κενό στο προσωπικό και σε περίπτωση που δεν ελεγχθεί η διάδοση της COVID-19 «κινδυνεύει η Θεσσαλονίκη να στερηθεί το μοναδικό μέσο μαζικής μεταφοράς που εξυπηρετεί εργαζόμενους κυρίως, αυτή την περίοδο».

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΕΚΘ, είναι επιτακτική η ανάγκη αξιολόγησης των δρομολογούντων λεωφορείων με κριτήριο την επιβατική κίνηση που υπάρχει αναλογικά στη διάρκεια της ημέρας, συνυπολογίζοντας τη γενική απαγόρευση των μετακινήσεων.

«Επίσης την ευθύνη και το κανονιστικό σχέδιο αντιμετώπισης των κρουσμάτων και των επαφών θα πρέπει να την αναλάβει ο ΕΟΔΥ και η Πολιτική Προστασία λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη την κοινωνική διάσταση της υπηρεσίας που προσφέρει ο ΟΑΣΘ», αναφέρει το ΕΚΘ.

«Θα πρέπει η διοίκηση του Οργανισμού και το υπουργείο Μεταφορών να δουν με σοβαρότητα το πρόβλημα που δημιουργείται στον ΟΑΣΘ ώστε τα μέτρα που λαμβάνονται και θα ληφθούν να εξασφαλίσουν την ύπαρξη επιβατικού μέσου στο εγγύς μέλλον, προτού ο οργανισμός ξεμείνει από οδηγούς και η Θεσσαλονίκη από λεωφορεία, έχοντας ως γνώμονα την υγεία των εργαζομένων και του επιβατικού κοινού της Θεσσαλονίκης», καταλήγει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης .