Skip to main content

ΕΚΘ: Με σεβασμό στους εργαζόμενους, δεν ψωνίζουμε την Κυριακή

Την αντίθεσή του στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 23 Μαΐου εκφράζει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης - «Δεν ψωνίζουμε την Κυριακή»

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης εκφράζει την αντίθεσή του στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 23 Μαΐου και καταθέτει τη θέση του στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές σε πολλούς νέους κλάδους, που δρομολογεί το εργασιακό νομοσχέδιο.

«Σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι δοκιμάζονται από τις συνθήκες και τα μέτρα της πανδημίας και έχουν οδηγηθεί στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα, η επιλογή της Κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων τους δίνει τη χαριστική βολή. Η κατάργηση της αργίας της Κυριακής, η μεθόδευση και τα "δώρα"  στους εργοδότες δεν θα γίνουν ανεκτά. Δεν θα δεχθούμε τον σχεδιασμό που επιχειρείται για την απελευθέρωση της Κυριακάτικης αργίας, αλλά ούτε και τις αντεργατικές πρακτικές στο όνομα του δήθεν κέρδους τους», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Όπως δηλώνει το ΕΚΘ, «η Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων θα οδηγήσει σε συνθήκες ολιγοπωλίου στην αγορά ,με τα πολυεθνικά καταστήματα να κυριαρχούν εις βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, δημιουργώντας το κατάλληλο έδαφος για νέα λουκέτα και μεγαλύτερη ανεργία». Καταληκτικά τονίζει το ΕΚΘ ότι «με σεβασμό στους εργαζόμενους δεν επιλέγουμε την ημέρα της Κυριακής για να πραγματοποιήσουμε τις αγορές μας. Με τη στάση και τη δύναμή μας δίνουμε ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν θα ανεχθούμε την απώλεια κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων μας».