Skip to main content

ΕΚΘ: Να ανακληθούν οι απολύσεις στην Τράπεζα Πειραιώς

Με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης ζητά την παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας ώστε να ανακληθούν οι απολύσεις των 24 εργαζόμενων.

Ως παράνομη, αντεργατική και καταχρηστική τακτική της τράπεζας Πειραιώς χαρακτηρίζει η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης τις απολύσεις 24 εργαζομένων.

Το ΕΚΘ επισημαίνει στη σχετική του ανακοίνωση ότι με αυτή την κίνηση η τράπεζα καταπάτησε τη συμφωνία της ΟΤΟΕ και του Συλλόγου Εργαζομένων της τράπεζας με τη Διοίκηση, που προέβλεπε την εθελοντική μεταβίβαση των εργαζομένων στη νέα εταιρεία διαχείρισης «κόκκινων δανείων».

Ωστόσο οι 24 εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά τους γιατί αρνήθηκαν να μετακινηθούν στη νέα εταιρεία.

«Η απόφαση της διοίκησης είναι παράνομη και αποτελεί ξεκάθαρα το στίγμα των περαιτέρω προθέσεων των διοικούντων της», επισημαίνει το ΕΚΘ, ενώ παράλληλα στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων της τράπεζας και της ΟΤΟΕ και μαζί με τη ΓΣΕΕ απαιτεί από το υπουργείο Εργασίας να παρέμβει άμεσα ώστε να εφαρμοστεί η εργατική νομοθεσία, να ανακληθούν οι απολύσεις των 24 εργαζομένων και να προστατεύσει το σύνολο των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς.