Skip to main content

ΕΚΘ: Πρωτοφανές σχέδιο στοχοποίησης του σωματείου εργαζομένων του ΟΑΣΘ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την «αδιάλλακτη στάση της Διοίκησης του Οργανισμού», επειδή δεν υπογράφει τη ΣΣΕ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ και καταγγέλλει την «αδιάλλακτη στάση της Διοίκησης του Οργανισμού», η οποία, όπως αναφέρει, αρνείται να προχωρήσει σε υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, εφαρμόζοντας «ένα πρωτοφανές σχέδιο στοχοποίησης του Σωματείου».

«Μέσα από μια αυθαίρετη και αντεργατική τακτική και καταστρατηγώντας κάθε νομιμότητα, η Διοίκηση του ΟΑΣΘ δεν προχωράει στην παρακράτηση της εισφοράς υπέρ του Σωματείου από τους εργαζόμενους, όπως συμβαίνει εδώ και δεκαετίες, στοχεύοντας στη λειτουργική αποδυνάμωσή του Σωματείου, θέλοντας να πλήξει σοβαρά την ύπαρξή του», αναφέρει το ΕΚΘ.

Και προσθέτει: «Μόνο τυχαία δεν είναι η χρονική περίοδος που επέλεξε η Διοίκηση του ΟΑΣΘ να προχωρήσει σε αυτή την αντεργατική τακτική, καθώς πρόκειται για τη στιγμή που  περισσότερα από 2.000 μέλη του Σωματείου των Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ δίνουν τον αγώνα τους και διεκδικούν την υπογραφή της Συλλογικής σύμβασης, την οποία αρνούνται οι επικεφαλής, καταφεύγοντας στα σχέδια αποδεκατισμού του Σωματείου».

«Στην ιδιαίτερα κρίσιμη αυτή περίοδο που διανύουμε, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ που τάχθηκαν από την πρώτη στιγμή κοντά στους πολίτες και στο επιβατικό κοινό, γίνονται μάρτυρες μίας απίστευτης μεθόδευσης εν μέσω πανδημίας, που ως μοναδικό στόχο έχει την αποδυνάμωσή τους», συνεχίζει και συμπληρώνει:

«Το Ε.Κ.Θ., από την πρώτη στιγμή είναι κοντά στους εργαζόμενους και δεν πρόκειται να ανεχθεί ενέργειες που υποσκελίζουν τους συνδικαλιστικούς φορείς και τη συλλογική εκπροσώπηση των εργαζομένων και που αποσκοπούν στον περιορισμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

» Απαιτούμε από τη Διοίκηση του ΟΑΣΘ να εγκαταλείψει την αντεργατική τακτική της. Να αφήσει στην άκρη τα δήθεν επιχειρήματα και να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ στην υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, προχωρώντας παράλληλα στην καταβολή των εισφορών προς το σωματείο των εργαζόμενων.

» Δεν είναι η στιγμή, αλλά ούτε και το Σωματείο στον ΟΑΣΘ που θα γίνουν αποδέκτες μίας αυθαίρετης, αντεργατικής και αντι-συνδικαλιστικής πολιτικής που στέκεται απέναντι στη συλλογική φωνή και στους δίκαιους αγώνες των εργαζομένων».