Skip to main content

Έκθεση φοιτητικών εργασιών της Architectural Association στο ΑΠΘ

Έκθεση Φοιτητικών Εργασιών του μεταπτυχιακού προγράμματος «Design Research Laboratory - DRL» της «Architectural Association», με τίτλο «AA DRL: Proto-Design», διοργανώνουν το Τμήμα Αρχιτεκτόνων της Πο
Έκθεση Φοιτητικών Εργασιών του μεταπτυχιακού προγράμματος «Design Research Laboratory - DRL» της «Architectural Association», με τίτλο «AA DRL: Proto-Design», διοργανώνουν το Τμήμα Αρχιτεκτόνων της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. σε συνεργασία με την Κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής Α.Π.Θ., την αντιδημαρχία Αρχιτεκτονικού και Τοπογραφίας του δήμου Θεσσαλονίκης, το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και την Αρχιτεκτονική Σχολή «Architectural Association» του Λονδίνου.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από 23 Απριλίου έως 9 Μαΐου. Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 23 Απριλίου 2010 και ώρα 20.30, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Θα προηγηθεί, στις 19:30, μια σύντομη παρουσίαση από το συvδιευθυντή του προγράμματος DRL, Theo Spyropoulos και σχετική συζήτηση με διδάσκοντες του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Α.Π.Θ.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, ο Πρόεδρος της αρχιτεκτονικής σχολής «Architectural Association» του Λονδίνου και συνιδρυτής του προγράμματος DRL, Brett Steele, θα δώσει διάλεξη την Παρασκευή 7 Μαΐου και ώρα 20:30, στο αμφιθέατρο του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

Το θέμα της διάλεξης αφορά στις πρωτοποριακές διδακτικές μεθόδους και πρακτικές της διεθνούς φήμης Αρχιτεκτονικής Σχολής «Architectural Association» αλλά και, ευρύτερα, τους στόχους και τις προκλήσεις της αρχιτεκτονικής εκπαίδευσης στη σύγχρονη εποχή.