Τετάρτη 8 Απριλίου 2020
x

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΟΥ ΟΗΕ

Η έκθεση είχε στόχο τη διεθνή προβολή της Ελλάδας, των ελληνικών νησιών και των μοναδικών φυσικών χαρακτηριστικών και ιδιαιτεροτήτων τους.

Έκθεση φωτογραφίας και προβολή βίντεο για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και του παραδοσιακού ανθρωπογενούς περιβάλλοντος στα ελληνικά νησιά πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο του Πολιτικού Φόρουμ Υψηλού Επιπέδου του ΟΗΕ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Η έκθεση - που είχε στόχο τη διεθνή προβολή της Ελλάδας, των ελληνικών νησιών και των μοναδικών φυσικών χαρακτηριστικών και ιδιαιτεροτήτων τους - περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό ανά γεωγραφική περιφέρεια νησιών, με έμφαση στην βιοποικιλότητα και τα οικοσυστήματα, ενώ το video διάρκειας 30' φτιάχτηκε ειδικά για την εκδήλωση, με υλικό που συλλέχθηκε από ποικίλους φορείς και πηγές.

Συνδιοργανωτές ήταν τα υπουργεία Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και Τουρισμού, σε συντονισμό με τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον ΟΗΕ, ενώ τα επίσημα εγκαίνια τελέστηκαν τη Δευτέρα 16 Ιουλίου, από τον αναπληρωτή υπουργό Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο, παρουσία των Γενικών Γραμματέων των συνεργαζόμενων Υπουργείων, των μελών της ελληνικής μόνιμης αντιπροσωπείας, ξένων διπλωματών και αξιωματούχων του ΟΗΕ και διεθνών οργανισμών.

Την εκδήλωση άνοιξε η Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ, πρέσβης Μαρία Θεοφίλη, παρουσιάζοντας τους οργανωτές της έκθεσης και τον αναπληρωτή υπουργό.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ