Skip to main content

Έκθεση τεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη το 2020 θέλει η ΔΕΘ - Helexpo

Ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo είπε ότι επιχειρείται συνεργασία με τους διοργανωτές της μεγάλης διεθνούς έκθεσης MWC Barcelona.

Τη διοργάνωση μεγάλης έκθεσης τεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη το 2020 έχει θέσει ως στόχο η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της, Τάσος Τζήκας, κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου.

Η σχετική απόφαση, όπως είπε ο ίδιος, ελήφθη όταν οι άνθρωποι του εκθεσιακού φορέα επισκέφθηκαν τη μεγάλη έκθεση ψηφιακής τεχνολογίας MWC στη Βαρκελώνη.

Ο στόχος της ΔΕΘ-Helexpo είναι η έκθεση να επικεντρωθεί στις νέες τεχνολογίες, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, το Internet of Things κα, με έμφαση στα επιτεύγματα των χωρών της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Η διοργάνωση της συγκεκριμένης έκθεση θα γίνει με τη συνεργασία με κάποιον διεθνή «παίχτη», είτε με τους διοργανωτές της MWC Barcelona, είτε με φορείς από τις ΗΠΑ ή την Κίνα.

Άλλωστε, όπως τόνισε ο κ. Τζήκας, η ΔΕΘ-Helexpo δίνει έμφαση στην τεχνολογία, όπως αποδεικνύεται και από τη δημιουργία νησίδων startups στις κλαδικές εκθέσεις.