Skip to main content

Έκθεση ζωγραφικής της Ελένης Θεοφυλάκτου στην Έδεσσα

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τετάρτη 16 Μαΐου στις 20:00 στο πλαίσιο του Εικαστικού Μήνα Μαΐου που διοργανώνει ο Σύλλογος «Μέγας Αλέξανδρος».

Έργα της εικαστικού Ελένης Θεοφυλάκτου θα παρουσιαστούν στην έκθεση ζωγραφικής που θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη, 16 Μαΐου έως την Τρίτη 22 Μαΐου στο Παρθεναγωγείο, στην περιοχή Βαρόσι στην Έδεσσα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τετάρτη 16 Μαΐου στις 20:00 στο πλαίσιο του Εικαστικού Μήνα Μαΐου που διοργανώνει ο Σύλλογος «Μέγας Αλέξανδρος».

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινα από τις 18:00 έως τις 22:00, και το Σάββατο και Κυριακή από τις 11:00 έως τις 13:00 και από τις 18:00 έως τις 22:00.

ΕΛΕΝΗ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΥ (ΖΩΓΡΑΦΟΣ)

Σπούδασε στη Δραματική Σχολή της Ρ. Πατεράκη (1984-1986) και στη Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ (1986-1991). Ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στη ζωγραφική και τις οπτικές θεωρίες στο University of East London (2001-2002). Διδάσκει στη Σχολή Καλών Τεχνών ΑΠΘ.

Έχει παρουσιάσει την εικαστική της δουλειά σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συμμετείχε σε residencies, workshops και ανταλλαγές καλλιτεχνών στην Ολλανδία, Φιλανδία, Γαλλία, Σερβία και Τουρκία. Λόγω των θεατρικών σπουδών της, πολλές φορές έχει διατυπώσει τον καλλιτεχνικό της προβληματισμό και με άλλα εκφραστικά μέσα πέραν του ορίου της ζωγραφικής επιφάνειας με performance και video εγκαταστάσεις.

Τα ζητήματα που την απασχολούν είναι το ζήτημα του ορίου, του πεπερασμένου, της ακρίβειας, του ελεγχόμενου -όχι με φόβο αλλά αντίθετα με μία αίσθηση πειθαρχημένης ελευθερίας.