Skip to main content

Εκθεσιακός κύκλος: Κλασικοί και σύγχρονοι Έλληνες δημιουργοί

Στην Ξάνθη «σταθμεύει» η έκθεση «Ρεύματα κλασικής δημιουργίας (1923-1969)» μετά το Ηράκλειο, όπου παρουσιάζεται στο πλαίσιο των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών της πόλης, που πραγματοποιούνται από το 1966
Στην Ξάνθη «σταθμεύει» η έκθεση «Ρεύματα κλασικής δημιουργίας (1923-1969)» μετά το Ηράκλειο, όπου παρουσιάζεται στο πλαίσιο των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών της πόλης, που πραγματοποιούνται από το 1966.

Τα εγκαίνια της έκθεσης  θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου στις 19.00, στην Καπναποθήκη «Π» στην Ξάνθη. Την έκθεση επιμελούνται οι Νίνα Κασσιανού και Βαγγέλης Ιωακειμίδης.

Η έκθεση αποτελείται από 190 έργα έντεκα σημαντικών Ελλήνων φωτογράφων - Ανδρέα Εμπειρίκου, Κωνσταντίνου Ζημέρη, Σωκράτη Ιορδανίδη, Δημήτρη Λέτσιου, Σπύρου Μελετζή, Nelly’s, Θεόδωρου Νικολέρη, Βούλας Παπαϊωάννου, Γιάννη Στυλιανού, Δημήτρη Χαρισιάδη, Μαρίας Χρουσάκη.

Η έκθεση, η οποία επιχειρεί να σκιαγραφήσει τάσεις που αναπτύχθηκαν στην ιστορία της ελληνικής φωτογραφίας από το μεσοπόλεμο μέχρι τη δεκαετία του 1970, παρουσιάζει τα έργα μέσα από πέντε ενότητες: «Μάσκα και Σώμα», «Ύλη και φόρμα», «Άνθρωπος και τοπίο», «Πορτρέτο και μνήμη», «Ίχνη και μαρτυρίες».

Τα έργα που παρουσιάζονται ανήκουν στα αρχεία και τις συλλογές του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, της Εθνικής Πινακοθήκης-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου, του Φωτογραφικού Αρχείου του Μουσείου Μπενάκη και του Φωτογραφικού Κέντρου Σκοπέλου.