Skip to main content

Έκθετος ο διοικητής του Γ. Γεννηματάς για το μπλακ άουτ της γεννήτριας (vid)

Ο διοικητής του νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς επιχείρησε να αποποιηθεί τις ευθύνες του για το γεγονός ότι το νοσοκομείο ξέμεινε από γεννήτρια

Να αποποιηθεί τις ευθύνες του επιχείρησε ο διοικητής του νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς, δείχνοντας ως υπαίτιους για όσα αποκάλυψε η Voria.gr ότι συνέβησαν το μεσημέρι της Παρασκευής στο νοσοκομείο, τα στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας. Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή (Mega) ο Γιώργος Κούτρας περιέπεσε σε συνεχείς αντιφάσεις, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει το γεγονός ότι το νοσοκομείο ξέμεινε από γεννήτρια την κρίσιμη ώρα που την είχε ανάγκη, όταν σημειώθηκε διακοπή στην ηλεκτροδότηση. Όπως παραδέχθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου έως και σήμερα δεν υπάρχει εταιρεία η οποία να κάνει συντήρηση της γεννήτριας. Η σύμβαση η οποία υπήρχε με προηγούμενη εταιρεία είχε λήξει και είχαν δοθεί μάλιστα και δύο παρατάσεις. Η πρώτη παράταση έληξε στις 5 Απριλίου 2020 και η δεύτερη στις 30 Σεπτεμβρίου 2020. Από κει και μετά καμία εταιρεία δεν φρόντιζε για τη συντήρηση της γεννήτριας.

Παρότι όμως, παρήλθαν δυόμισι μήνες, ακόμη και σήμερα το νοσοκομείο δεν κατόρθωσε να υπογράψει σύμβαση με νέα εταιρεία. Σύμφωνα με τον κ. Κούτρα η διαδικασία του διαγωνισμού κινήθηκε στο τέλος Αυγούστου, αλλά λόγω των διαφόρων ενστάσεων δεν κατέστη δυνατόν έως και σήμερα να υπογραφεί η σύμβαση με τον νέο ανάδοχο. Ωστόσο, σε άλλο σημείο της παρέμβασής του ο διοικητής του νοσοκομείου ανέφερε πως δεν γνώριζε τι ακριβώς συνέβαινε με τη γεννήτρια και επέρριψε τις ευθύνες στην τεχνική υπηρεσία του νοσοκομείου λέγοντας πως “θα αναζητηθούν ευθύνες”.

Όπως επίσης αποκάλυψε, μπροστά στον πανικό που δημιουργήθηκε με τη διακοπή της ηλεκτροδότησης και την αδυναμία λειτουργίας της γεννήτριας την κρίσιμη ώρα, αναγκάστηκε να καλέσει την προηγούμενη εταιρεία η οποία έχασε τον διαγωνισμό, αλλά παρόλα αυτά προσήλθε εσπευσμένα και την έθεσε σε λειτουργία. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει, βεβαίως, ότι η γεννήτρια είχε μείνει απλώς χωρίς συντήρηση, παρά τα όσα περί του αντιθέτου υποστήριζε τις προηγούμενες ημέρες η διοίκηση του νοσοκομείου.

Επίσης, ο κ. Κούτρας διέψευσε ότι υπήρξε πρόβλημα με τη χορήγηση οξυγόνου στους 17 νοσηλευόμενους της ΜΕΘ κατά το διάστημα που το νοσοκομείο έμεινε χωρίς ρεύμα. “Δεν υπήρξε το παραμικρό πρόβλημα, όλες οι συσκευές οξυγόνου λειτούργησαν κανονικά καθώς διαθέτουν μπαταρία αυτονομίας ενενήντα λεπτών”. Όταν, όμως, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός ανέφερε πως γνωρίζει ότι υπήρξαν προβλήματα, ο κ. Κούτρας παραδέχθηκε ότι “ναι, σε μία περίπτωση χρειάστηκε να γίνει κάποια αντικατάσταση αναπνευστήρα”