Skip to main content

Εκτός δήμου Θεσσαλονίκης 400 συμβασιούχοι - παρατασιούχοι

Το ζήτημα δεν έχει κριθεί οριστικά καθώς η τελική αγωγή των 400 εργαζομένων με την οποία ζητούν την αοριστία τους, θα εξεταστεί στις 19 Ιουλίου.

Εκτός του δήμου Θεσσαλονίκης είναι από χθες 400 συμβασιούχοι-παρατασιούχοι στον κεντρικό δήμο της πόλης, μετά από τη δικαστική απόφαση επί των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει οι τελευταίοι.

Πρόκειται για συμβασιούχους, κάποιοι εκ των οποίων εργάζονται στον δήμο από το 2014 και κάποιοι από το 2016, των οποίων οι συμβάσεις ανανεώνονταν διαρκώς μέχρι τις 31 Μαρτίου, οπότε και κατέθεσαν αγωγή για ασφαλιστικά μέτρα διεκδικώντας τη μονιμοποίησή τους. Έκτοτε βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη με τον δήμο.

Το ζήτημα ωστόσο δεν έχει κριθεί οριστικά καθώς η τελική αγωγή των 400 συμβασιούχων-παρατασιούχων, με την οποία ζητούν την αοριστία τους, θα εξεταστεί στις 19 Ιουλίου.
«Είμαστε στεναχωρημένοι με την εξέλιξη αυτή. Περιμένω με αγωνία πλέον την 19η Ιουλίου», τόνισε μιλώντας στη Voria.gr η Αλεξία Μαργαρίτη, πρόεδρος του Ενωτικού Συλλόγου Εργαζομένων δήμου Θεσσαλονίκης.

Μία εκ των 400 συμβασιούχων είναι και η 47χρονη γυναίκα η οποία τραυματίστηκε την Τετάρτη κατά την αποκομιδή των απορριμμάτων (δείτε εδώ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι 193 συμβασιούχοι - παρατασιούχοι που αντίστοιχα με τους 400 είχαν αιτηθεί δικαστικά τη μονιμοποίησή τους δικαιώθηκαν με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης που εκδόθηκε στις αρχές του Ιουνίου (δείτε εδώ). Ωστόσο άγνωστη παραμένει ακόμα η στάση που θα κρατήσει ο δήμος, ο οποίος αναμένεται να αποφασίσει την ερχόμενη εβδομάδα εάν θα ασκήσει έφεση ή όχι επί της απόφασης.